A költészet nem hal meg...

„Költők között zenész, zenészek között költő”- vallja ezt magáról a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitűntetett  gitáros-énekmondó művész, Dinnyés József. A nyíregyházi könyvtárban 10-én délelőtt sokan hallhatták az előadását.  Szinte maratoninak is mondható, hogy a Költészet napi megemlékezések mennyi helyszínt biztosítottak a költészetet kedvelők  számára Nyíregyházán.  Április 10-11-én  több művelődési házban zajlottak a gyermek, ifjúsági és senior versmondó versenyek és a különböző programok.

 

 

„Költők között zenész, zenészek között költő”- vallja ezt magáról a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitűntetett  gitáros-énekmondó művész, Dinnyés József. A nyíregyházi könyvtárban 10-én délelőtt sokan hallhatták az előadását.

Az értelmiségi családból származó zenésznek nem volt nehéz helyzete abban, hogy verses kötet kerüljön a kezébe. Gyermekként az iskolai napközi idejét a könyvtárban töltötte, így a házi feladatok mellett belefért mindig egy-egy könyv kiolvasása is.

 

„Költők között zenész, zenészek között költő”- vallja ezt magáról a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitűntetett  gitáros-énekmondó művész, Dinnyés József. A nyíregyházi könyvtárban 10-én délelőtt sokan hallhatták az előadását.   „Költők között zenész, zenészek között költő”- vallja ezt magáról a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitűntetett  gitáros-énekmondó művész, Dinnyés József. A nyíregyházi könyvtárban 10-én délelőtt sokan hallhatták az előadását.

A versek megzenésítését gördülékeny ritmikussággal végzi, mert ahogy mondja,  „nincs rossz vers, a költészet megtalálja az embert, mert az nem hal meg”. A résztvevők József Attila, Juhász Gyula, Babits Mihály, Ratkó József és Váci Mihály megzenésített verseit hallhatták.

Még aznap délután, a Móricz Zsigmond Olvasókör kötetlen beszélgetéssel egybekötött versfelolvasó megemlékezést tartott a Váci Mihály halálának a 48. évfordulója alkalmából  Még aznap délután, a Móricz Zsigmond Olvasókör kötetlen beszélgetéssel egybekötött versfelolvasó megemlékezést tartott a Váci Mihály halálának a 48. évfordulója alkalmából

Még aznap délután, a Móricz Zsigmond Olvasókör kötetlen beszélgetéssel egybekötött versfelolvasó megemlékezést tartott a Váci Mihály halálának a 48. évfordulója alkalmából. Váci Mihály költészetét nem lehet meg nem ismerni, de a költőről magáról mégis sokan keveset tudnak. Ennek megismertetésében Tóthné Erzsike és Stick Gyula segített az előadásukban. A résztvevők közül sokan a megkedvelt Váci vers felolvasását tehették meg, emellett kiállított relikviákkal is megismerkedhettek.

 

Hajzer Andy