Szakmai elismerés a NYÍRERDŐ Zrt. munkatársainak

Az Alföldi Erdőkért Egyesület 1998-ban azzal a céllal jött létre, hogy széles körben bemutassa az alföldi erdőgazdálkodást, az erdészeti szakmát, fejlessze az erdészeti kultúrát, elősegítse az erdészeti kutatást, a természet- és a környezetvédelmi célok megvalósulását.

 

 

Az egyesület 25. alkalommal rendezett kutatói napot, a rendezvénynek Lakitelek adott otthont. A programon adták át az „Alföldi Erdőkért Emlékérem” kitüntetéseket. Kilencen vehettek át elismerést: mások mellett a NYÍRERDŐ Zrt. két munkatársa, Ács Csaba, a Debreceni Erdészet kerületvezető erdésze, és Tölgyfa Gábor, a Nyíregyházi Erdészet igazgatója munkáját is díjazták.

Ács Csaba 1982 óta dolgozik az erdőgazdaságnál, illetve annak jogelődjénél. Az 1800 hektáros paci kerület kezelése kitartó, felelősségteljes munkavégzést kíván: mind a szélsőségesen száraz termőhelyű erdőspusztai állományok, mind a kötött talajú bihari erdőtömbök gondozása az ő szakmai hozzáértésére van bízva. Munkája során mindig figyelmet fordít Debrecen város közjóléti igényeire, a közjóléti elvárásoknak való megfelelésre. A hagyományos erdészeti feladatok mellett részt vállalt például a kerületében húzódó Országos Kéktúra útvonal fejlesztésében.
    
Tölgyfa Gábor 1999-ben szerzett okleveles erdőmérnöki diplomát, azóta dolgozik a NYÍRERDŐ Zrt.-nél. A társaság több erdészeténél is megfordult, 2007 óta a Nyíregyházi Erdészet igazgatója. Munkája során vitathatatlan szakmai érdemeket és elismerést szerzett a Nyírség fő fafaja, az akác erdőgazdálkodási megbecsülésének javításában. Előremutatóan dolgozott az akác faanyag hasznosításának kiszélesítésében a fafeldolgozás területén. Az ártéri erdőterületek védelmében és fafaj összetételében jelentős változtatásokat hajtott végre a szerkezetátalakítások során. Fontos szerepe volt a Sóstói-erdő természetközeli erdőfelújításainak elindításában, közjóléti fejlesztéseiben, illetve a Nyíregyházi Erdészeten működő Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola létrehozásában.

A NYÍRERDŐ Zrt. minden munkatársa nevében gratulálunk az elismerésekhez!