Új kondiparkok Nyíregyházán

Két új kondiparkot alakított ki a NYÍRVV Nonprofit kft. Nyíregyházán. A Krúdy Gyula utcai sportpályán11 szabadtéri kondieszközt állítottak fel, melyek közül három a gyermekek számára, 8 a felnőttek számára biztosít  mozgási lehetőséget. A területen 50 m2 gumi ütéscsillapító talaj és 30 m gumiszegély teszi biztonságossá a sportolást.
 

 

 

A városüzemeltető társaság a tavalyi évben kezdte el a sportpálya felújítását, mely során helyreállították az elhanyagolt területet, kicserélték a labdafogó hálót, újjáépítették a futópályát, mely vörös salakos borítást kapott, pótolták a szegélyköveket és padokat helyeztek ki. A tervek szerint a következő évben világítással szerelik fel a pályát, így sötétedés után is használható lesz a létesítmény.

A társaság a Dohány utcai tömbbelsőben is kialakított egy kondiparkot, ahol ugyancsak 11 sporteszközt helyeztek el. A statikus eszközök mellett szabadtéri kondigépeket : gyaloglókat, forgó fitnesz karikákat, láblengetőt, lépegetőt és lábhintát  állítottak fel. A gyermekek számára láblengető, gyalogló és lovagló eszközt helyeztek ki, a területet gumi ütéscsillapítóval burkolták.

A két kondipark kialakítása nettó 12 millió forintba került, a fejlesztéssel már 15 helyszínen van lehetőségük a nyíregyháziaknak a szabadtéri fitneszeszközök használatára.