"DÖNTS JÓL, JÖVŐD A TÉT" pályaválasztási kiállítás Nyíregyházán 17.alkalommal

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal 2016. október 13-14-én rendezi meg a "Dönts jól, jövőd a tét!" elnevezésű Pályaválasztási Kiállítást Nyíregyházán, a Continental Arénában. A rendezvény célja, hogy a pályaválasztással kapcsolatos információk és a munkaerő-piaci igények között minél nagyobb összhang alakuljon ki, mely elengedhetetlen feltétele a sikeres pályaválasztásnak, illetve munkába állásnak. A belépés díjtalan, mindenkit szeretettel vár a Kormányhivatal!

 

 

A szakképzés, a szakmatanulás az elmúlt években nagyon felértékelődött, kiemelt szerepet kapott, ez a tény az iskolaválasztási döntésnél sem hagyható figyelmen kívül. A hiányszakmákra való jelentkezés esetén a fiatalok későbbi elhelyezkedésére kedvezőbb esélyek nyílnak, hiszen egyre nagyobb az igény a felkészült szakemberekre.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal minden évben kiemelten foglalkozik a pályakezdő fiatalok munkaerő-piaci helyzetének értékelésével, javításával, elhelyezkedési és továbbképzési lehetőségeivel, pályaválasztásuk elősegítésével.
Arra törekszik, hogy a munkaerőpiacra történő belépésüket megelőzően hasznosítható információkra tegyenek szert életpályájuk megtervezéséhez, munkához jutásuk elősegítéséhez. A rendezvény már 17. éve nyújt támpontokat a megyében élő pályaválasztók és pályamódosítók előtt állóknak a továbbtanulás irányát meghatározó döntéshez.

A rendezvény helyszíne:
Nyíregyháza, Continental Aréna (4400 Nyíregyháza, Géza. u. 8-16).

A rendezvény időtartama:
2016. október 13. (csütörtök) 10.00-17.00 óra
2016. október 14. (péntek)      9.00-16.00 óra

A hagyományokhoz híven, két napon keresztül több mint 80 kiállító (középfokú oktatási intézmények, gimnáziumok, felsőfokú oktatási intézmények, partner szervezetek, munkaadók) nyújt segítséget a pálya-, iskolaválasztás előtt álló általános-, és középfokú oktatási intézmények tanulói számára, hogy „piacképes” szakmát válasszanak. A pályaválasztásra illetve a pályakorrekcióra tekintettel bemutatjuk azokat a képzési lehetőségeket, amelyekkel jelentősen növelhetők az álláskeresők esélyei a munkaerőpiacon.

A fiatalok a rendezvényen megismerhetik az iskolák kínálatait, felvételi esélyeiket személyes tapasztalatot szerezhetnek egy-egy szakma követelményeiről, az iskolák légköréről, munkaerő-piaci információkhoz juthatnak és közvetlenül kapcsolatba kerülhetnek a tanárokkal, munkaadókkal.  Kérdéseikre szakemberek a helyszínen válaszolnak. Tájékozódhatnak a szakmákról, foglalkozásokról - kiemelt figyelemmel a hiányszakmákra - gyakorlati bemutatók segítségével.

A rendezvény célja, hogy a pályaválasztással kapcsolatos információk és a munkaerő-piaci igények között minél nagyobb összhang alakuljon ki, mely elengedhetetlen feltétele a sikeres pályaválasztásnak, illetve munkába állásnak.

A kiállító iskolák a mai kor igényeihez igazodva, az általuk oktatott szakmákat, nemcsak tájékoztató anyagok, szórólapok segítségével ismertethetik, hanem interaktív, látványos gyakorlati bemutatókon keresztül (pl. virágkötészeti, fodrász, kozmetikus, pincér, szakács, pék) népszerűsíthetik.

    A rendezvény szakmai programját szórakoztató, figyelemfelkeltő programok, kulturális műsorok, különleges bemutatók színesítik.
    A színpadon tehetséges középiskolás diákok egyéni vagy csoportos produkciókkal tehetnek tanúbizonyságot művészi képességeikről vagy éppen szakmai rátermettségükről.

A kiállításra szeretettel várjuk az általános iskolák, középiskolák végzős diákjait, az iskolák pályaválasztási felelőseit, a szülőket és minden érdeklődőt.  A belépés díjtalan!

(Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal)