"Emléke őrizetlen nyáj" - válogatás Váci Mihály eddig kiadatlan verseiből

"Emléke őrizetlen nyáj" - válogatás Váci Mihály eddig kiadatlan verseiből Váci Mihály születésének 90. és a közelmúltban halálának 45. évfordulói alkalmából a Váci Mihály Társaság Kulturális Egyesület könyvet jelentetett meg, "Emléke őrizetlen nyáj" címen.

 

 

Az említett évfordulók alkalmából - stílszerűen -, a Budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumban leadott Váci hagyatékokból kutató munkálataink alapján 90 olyan verset válogattunk ki, mely mindezidáig sehol nem lett publikálva, megjelentetve.(Részint esetlegesen a tartalma miatt, részint, hogy talán maga az író-költő nem tartotta az időtájt megjelentetésre alkalmasnak, vagy a mondandója volt nem elfogadható)

Bár a halála után 45 évvel bizonyos fokig érthető - de semmiképen nem el fogadható - az irodalmi létének mély elhallgattatása, ezért is vállalta fel az Egyesületünk írói-költői munkásságának a mindennapi köztudatba történő visszahozását, felélesztését!

"Emléke őrizetlen nyáj" - válogatás Váci Mihály eddig kiadatlan verseiből

Tény, hogy sokan és sokak tesznek nem keveset ennek az elképzelésnek a megvalósíthatósága érdekében, de nekünk Nyíregyháziaknak szívbéli kötelezettségünk is kell, hogy legyen, hiszen városunkhoz, de magához Szabolcshoz való kötődését minden lehetséges fórumon és helyzetben kihangsúlyozta.

Az eltelt 45 év okán érthető, hogy a mai fiatalok nem ismerhetik sem az írói-költői munkásságát, sem közéleti ténykedését, hiszen az utóbbi évtizedekben megjelent irodalmi lexikonok még csak a nevét sem említik meg! Megítélésünk szerint eltelt az a történeti és történelmi időszak, hogy a tényleges írói-költői munkásságát méltó és megfelelő helyén kezeljük. Ennek az elképzelésnek a tényleges kivitelezése okán jött létre az említett könyvünk is. 

Akik szerették, vagy szeretnék megismerni költői munkásságát, a könyvet megvásárolhatják a LAP-X Könyvesboltban Nyíregyházán az Iskola út. 6.sz alatt. (Telefon:0642/310-518) 

 

A borító Szabó Tibor festőművész munkája.

A borító Szabó Tibor festőművész munkája.

A könyv hátlapja

A könyv hátlapján található ajánlót az egyesület alapító-elnöke, Stick Gyula írta.
(Kattintásra nagyobb méretben is olvasható)