Torkos Csütörtökön Móricz-menü Nyíregyházán

Az országos Torkos Csütörtök napján, február 19-én több nyíregyházi és egy nyírbátori étterem napi étlapján szerepel egy úgynevezett „Móricz-menü”, amelyet minden vendéglátó-ipari egység maga állított össze az alábbi mondat alapján: „Szereti a babot, lencsét, füstölt oldalast. Kedvenc étele, a felesége főztje.” 
 

 

 

A résztvevők listája: Bujtosi-Bujdosó Étterem, Lugas Hotel Étterem, John Bull Pub, Kakukk Étterem – Nyírbátor, Ózon Panzió Étterem, Vadász Csárda.
Az irodalmi menük a színház honlapján részletesen elérhetők.
 
 
John Bull Pub
(4400 Nyíregyháza, Dózsa György út 1.)
Móricz-menü:
Bableves füstölt hússal
Sült paprikás hal pontyból és harcsából búzapéppel
„Ezt a két ételt úgy kell venni, mint az Isten fő-fő jótéteményét: egyik a föld magvát, a
másik a vizek áldását jelenti az asztalon.”
Szilvalekváros leveles párna
„Friss kút víz”
 
Kakukk Étterem, Nyírbátor
(4300 Nyírbátor, Szabadság tér 21.)
Móricz-menü:
 
Ózon Panzió Étterem
(4400 Nyíregyháza, Csaló köz. 2.)
Móricz-menü:
Rántott leves kolbászkarikákkal
Lencsefőzelék sült oldalas
Rétes
 
Vadász Csárda
(4400 Nyíregyháza, Kemecsei út 1.)
Móricz-menü:
Töltött káposzta
Sült oldalas hagymás tört burgonyával
 
 
Bujtosi-Bujdosó Étterem
(4400 Nyíregyháza, Bujtos u. 34.)
 
Lugas Hotel Étterem
(4400 Nyíregyháza, Prága u. 3.)