Megszűnnek a balesetveszélyes csomópontok Orosnál

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában Szekszárd, Hajdúböszörmény, Nyíregyháza-Oros, Apagy, Kölcse, Vásárosnamény települések balesetveszélyes csomópontjai átépülnek. 
 

 

 

 
Az épülő körforgalmaknak köszönhetően az autósoknak és a gyalogosoknak egyaránt biztonságossá válnak az eddig halálos és súlyos sérülésekkel járó csomópontok helyszínei. 
 
A kivitelezés terület-előkészítő munkálatokkal Szekszárdon, Hajdúböszörményben, Kölcsén, Vásárosnaményban várhatóan május végén megkezdődik. 
 
Szekszárd északi határán 4 ágú, közvilágítással ellátott körforgalmat építünk a 6. és a 65. számú főút találkozásánál. Az elmúlt öt évben itt sajnálatos módon több halálos kimenetelű és súlyos sérüléssel járó baleset is volt. Kölcsénél, az Arany János utca és a Dózsa György utca kereszteződésében lesz új körforgalmi csomópont, gyalogos átkelőhelyekkel, valamint szélesebb buszöblöket alakítunk ki. Vásárosnaménynál, a 41. sz. főút és a Damjanich utca kereszteződésében, a 4117. j. összekötő út csomópontjánál létesítünk biztonságos körforgalmat.  
 
Nyíregyháza-Oros és Apagy települések esetében a kiviteli közbeszerzés hamarosan megjelenik, eredményes eljárást követően az építkezés ősszel megkezdődhet. Nyíregyháza-Oroson, a Diák utca és a Vezér utcai csomópontban az új körforgalom mellett, a Diák utcai csomópontban gyalogátkelőhelyet, illetve autóbuszöblöket alakítunk ki. Apagyon, a Kossuth utca és a vasútállomás felé vezető út kereszteződésében létesítünk körforgalmat.  
 
A hajdúböszörményi kivitelezés várhatóan még idén befejeződik, a többi településen a biztonságos körforgalmak 2015 I. felében készülnek el. A fejlesztések az Új Széchenyi Terv, Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) keretében valósulnak meg, uniós források felhasználásával.