Egészségügyi alapellátást nyújtó intézmények fejlesztése Nyíregyházán

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának az Új Széchenyi Terv Észak-Alföldi Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Egészségügyi alapellátást nyújtó intézmények fejlesztése Nyíregyházán” című pályázatát az NFÜ Regionális Fejlesztési Programok Irányító Hatóságának vezetője támogatásra érdemesnek ítélte. 

 

 

 

A projekt összköltsége 59.993.500 Ft, melynek 100 %-a támogatott. A projekt keretében összesen 9 felnőtt és gyermek háziorvosi rendelő és azok egyéb helyiségeinek felújítása történik meg: a Vay Ádám körút 5. és 7. szám alatt 3 rendelő, illetve az Ungvár sétány 35. és 37. szám alatti 6 rendelő újul meg.

 
A beruházás célja az orvosi rendelők felújítása, átalakítása, korszerűsítése és akadálymentesítése. A felújítás lehetővé teszi, hogy az orvosi rendelők megfeleljenek a kor előírásainak és biztosítsák mind az egészséges emberek, mind a sérült emberek számára az egészségügyi közszolgáltatás egyenlő esélyű hozzáférését. A fejlesztés közel 16 000 nyíregyházi lakos számára biztosítja, hogy megújult környezetben részesüljenek az egészségügyi alapellátásban.
 
A Vay Ádám körúti rendelőkben sor kerül a homlokzati nyílászárók, üvegfalak cseréjére, pihenők és rámpa kialakítására a rendelők bejáratáig, akadálymentes WC kialakítására, a bejárati ajtók és rendelő ajtók cseréjére, hidegburkolat cserére, tisztasági festésre és a fűtési rendszer szabályozó szelepeinek korszerűsítésére. 
 
Az Ungvár sétányon lévő rendelőkben megvalósul a homlokzati nyílászárók cseréje, a közterületi akadálymentesítés, akadálymentes WC kialakítása, a bejárati ajtók és rendelő ajtók cseréje, hidegburkolat csere, tisztasági festés, fűtési rendszer szabályozó szelepeinek korszerűsítése, illetve tetőtéri összefolyó javítása. 
 
A fentieken túl az orvosi rendelőkbe beszerzésre kerül még 2 db defribrillátor, amellyel az újraélesztés sikeressége a jelenlegi 5-10%-ról 60-70%-ra javítható.