Nyíregyházán rendezett roadshow-t az MNV Zrt.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Országos Vagyongazdálkodási Roadshow-t indított, melynek első állomása október 4-én, Nyíregyházán volt. Az MNV Zrt. a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei önkormányzati képviselőket tájékoztatta az ingyenesen tulajdonba adható ingatlanok eljárásrendjéről.
 

 

 

Az MNV Zrt. Országos Vagyongazdálkodási Roadshow-t indított annak érdekében, hogy a képviselő-testületek tisztán lássák az ingyenesen tulajdonba adható ingatlanok és ingóságok kérvényezésének folyamatát. A rendezvénysorozat, melynek első állomása október 4-én, Nyíregyházán volt, az ország összes megyéjébe ellátogat.
 
A roadshow célja a megyei önkormányzatokkal és kormányhivatalokkal a szoros együttműködés kialakítása. Az eseménysorozat kapcsán dr. Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott elmondta: „A Pest Megyei Kormányhivatal és az MNV Zrt. kapcsolatában az együttműködés, a partnerség, a felelős gazdálkodás, a hatékonyság növelése a legmeghatározóbb. A Kormányhivatalok létrejöttével a két állami szerv számos esetben működött együtt, melyekben kiemelkedően fontos szerepet kapott a Kormányhivatal ingatlanjainak racionalizálása.” 
 
A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei eseményen az MNV Zrt. részéről dr. Halasi Tibor, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Igazgatóságának elnöke, valamint Dr. Holhós György, az MNV Zrt. területi irodavezetője tájékoztatta a résztvevőket a társaság ingatlangazdálkodási stratégiájáról és a megyei szintű együttműködések eredményes és sikeres példáiról.
 
A roadshow első állomásán köszöntőbeszédet mondott Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, Dr. Vinnai Győző kormánymegbízott pedig bemutatta a Szabolcs-Szatmár-Bereg-Megyei Kormányhivatal és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. együttműködési területeit.
 
Az Országos Vagyongazdálkodási Roadshow célja, hogy tájékoztassa az önkormányzati képviselőket az állami vagyonnal kapcsolatos önkormányzati vagyonkezelés lehetőségeiről, kockázatairól és modelljeiről, a vagyongazdálkodás jó gyakorlatairól, valamint az MNV Zrt. munkájáról, céljairól. A rendezvény keretében a roadshow résztvevőinek lehetőségük nyílt arra, hogy a kihelyezett ügyfélszolgálatokon jelezzék felmerülő kérdéseiket.  A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei önkormányzatok információt kaphattak továbbá az őket érintő aktualitásokról, valamint a műemléki felújításokról is.