Negyven éve töretlen lendülettel

Negyven éve töretlen lendülettelJubileumi fordulópontjához érkezett a Madár János író-költő által létrehozott Rakamazi Szabolcsi Írótábor. A Váci Mihály neve alatt működtetett Írótábor Madár János mecénási ténykedésének köszönhetően immáron negyven éve népszerűsíti Váci Mihály írói-költői munkásságát.

 

 

Az Ő általa kezdeményezett és szervezett Írótábor igazán nagy népszerűségnek örvend, hiszen az ország különböző területeiről összesereglett és meghívott írók-költők adtak egymásnak randevút. A korábbi évek hagyományainak megfelelően ismertették egymással az előző évben létrehozott műveiket, alkotásaikat, melyek döntően könyv alakban is megjelenhettek. Hívó szavára mintegy 55-60 fő vett részt naponta váltakozóan a nyolc napos „összetartáson”. Igen hasznos és esetenként kritikus és probléma feltáró, figyelemfelkeltő előadások, értékelések hangzottak el, különböző előadók által. 

 
 
 
Kiemelésre is érdemes Dr. Ötvös László, Demse Márton, Petrusák János, Barcs János írók-költők által elhangzott előadások mondanivalója, tartalma. A már a kialakult hagyományoknak megfelelően az idén szintén két fő részesült Váci Mihály Irodalmi-díjban: Hanácsek Zsuzsanna, valamint Horváth Ödön.
 
 
 
A tábor zárása alkalmával az értékelés során Madár János - aki nemcsak létrehozója az Írótábornak, hanem működtetője, egyben tulajdonosa is -, utalt arra, hogy egyre nehezebb és problematikusabb az anyagiak okán önerőből a tábor megrendezése, de a Váci Mihály író-költő iránti elkötelezettsége, tisztelete mindenképpen arra ösztönzi, hogy amíg lehetősége és anyagi tehetsége megengedi az Írótábort a későbbikben is megtartsa. 
 
 
 
Emlékeztetett arra, hogy Váci Mihálynak 2014-ben lesz a születésének 90. évfordulója, melyről méltó és illő módon kellene megemlékeznünk. A minden nap reggeltől-estig tartó tematikus program szerint végrehajtottak maximálisan hasznosultak és a tábor munkája igazán eredményesen zárult.
 
 
                                                                                   Váci Mihály Társaság Kulturális Egyesület
                                                                                                             Stick Gyula
                                                                                                           alapító-elnöke