Céhek Megyék Emberek - Gasztronómiai és Helyi Értékek Fesztiválja vol2.

 2012. július 21. és 2012. július 22.-én kétnapos gasztronómiai program vár mindenkit Nyíregyházán. Bemutatkoznak a helyi kézműves céhek, lesz pálinkasziget, és ízek sétánya a Magyar Nemzeti Szakács- és Cukrász válogatott közreműködésével.

 

 

 

Helyszín: Nyíregyháza-Sóstó, Blaha Lujza sétány 

 
Helyi zenekarok pódiuma:
- Madaras Zenekar
- Makrohang
- Pila Acoustic
- Hétfő Este Blues Band
- Mystical Plants
- Óperentzia
- Talamba-Spirit of Life
 
További programok:
- Pálinka sziget - bemutatkoznak a megyei manufaktúrák
- Ízek sétánya - gasztronómiai utazás a megye tájain - közreműködik a Magyar Nemzeti Szakács- és Cukrász válogatott
- Made in Szabolcs-Szatmár-Bereg - helyi céhekkel a megyei értékek mentén
- Nagy Megyei Táncnap - 4 for Dance, Everdance + 20 megyei tánciskola
- LEGO játszóház
 
 
 
 
„RÉGIÓMARKETING” címmel a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft valamint a Szatmár Megyei Tanács együttműködésében, a Magyar- Román Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 támogatásával és az Európai Unió társfinanszírozásában, egy nagyszabású és országos szinten egyedülálló, kísérleti fejlesztési program vette kezdetét 2012. márciusában.
 
A program egy megyei márka építésre tesz javaslatot, amely gazdasági tekintetben újra pozícionálja Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét, vonzóbbá kívánja tenni a turisták számára és segíti helyi lakosság identitásának erősödését. Ennek a közösségi és gazdaságfejlesztési stratégia részeként kerül megrendezésre a Céhek, Megyék, Emberek Gasztronómiai és Helyi értékek fesztiválja.
 
 
A tavalyi évben megrendezett Ízek, Megyék, Emberek Gasztronómiai Fesztivál folytatásaként, 2012. július 21-22-én kerül megrendezésre a nagyszabású fesztivál, ahol ismételten bemutatkozik Szabolcs-Szatmár-Bereg megye gasztronómiájával, pálinkáival és helyben termelt értékeivel. A Nyíregyháza Sóstógyógyfürdőn, a Blaha Lujza sétányon megszervezett Céhek, Megyék, Emberek fesztivál Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kiemelkedő értékeit vonultatja fel, amelyek büszkeségünk forrásává váltak. A megye eredetvédett pálinkái nemzetünk kiemelkedő közkincse, a nyolc magyarországi eredetvédett pálinkából hármat ez a vidék ad a világnak. A megnyíló Pálinkasziget jelképezi a megyei pálinkamanufaktúrák egységét, a teljes kínálatot, amelyre az itt élő emberek büszkék lehetnek.
 
 
A helyi céhek és vállalatok „made in” megyei termékekkel mutatkoznak be. Régi mesterségeket elevenítünk fel, ami az itt élő emberek identitását erősítik. A fesztiválon, az Ízek Sétányán, a látogatók végig kóstolhatják Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét, amely méltán híres és sokszínű gasztronómiai kultúrájáról. A színpadon a megye kiemelkedő kortárs zenekarai a modern művészet képviselői, hagyományainkat éltetik tovább a mai kor emberének. A rendezvény második napján a színpad a táncé, a 22 fellépő közül mindenki megyei kötődésű. A táncnapon a 4 for Dance és az Everdance kiemelt vendégeink. Megnyitja kapuit a Lego Palota gyermekmegőrző és játszóháza, amely egész nap várja a gyerekeket.
 
A fesztivál szombat reggel 10.00 órakor kezdődik. A fesztivál részletes programcsomagjait mellékleten csatoljuk.