Még nem várható enyhülés Nyíregyházán...

A tartósan hideg időjárás nem könnyíti meg a nehéz körülmények között élők mindennapjait. Nyíregyházán nyolc mezőőr látogatja a tanyagondnokokkal a tanyán élő időskorúakat és ellenőrzi a külterületeket. 

 

 

 

Továbbra is sok telefonhívás érkezik a NYÍRVV Kft.-hez a tűzifa segély igényekkel kapcsolatban. A fa rakományok kiszállítása a rászorulókhoz folyamatosan és zökkenőmentesen zajlik.
 
Február 8-án ismételten három hajléktalant kellett a krízis autóval az éjjeli menedékhelyre és a nappali melegedőbe szállítani.
 
A Huszár telepi éjjeli melegedőben egy, a kórházból elbocsátott személy elhelyezésére került sor.
 
Ezen a napon a Polgármesteri Hivatal Szociális Osztályával folytattak egyeztető megbeszélést a Humán-net Alapítvány, a Periféria Egyesület és a Gyermekjóléti Központ szakemberei a zavartalan tűzifa osztás és a krízishelyzetek további megfelelő kezelése érdekében. 
 
A NYÍRVV Kft. gépei és munkatársai Nyíregyházán ma tovább dolgoztak a Kossuth tér, Zrínyi sétáló, a belvárosi körzetek, az Egyház utca, a Kálvin téri parkolók, a Széchenyi utcai kerékpárút, a Bercsényi u., a Hősök tere, az Ószőlő, Korányi F., Ungvár stny. Törpe, Kosbor utcán lévő kerékpártárolók környékének síktalanításán, a belváros, és a Búza tér szelencézésén. 
 
A Kossuth térről, Szabadság térről, a Tőke utcáról, és a Jósavárosból már megkezdték a nagyobb hókupacok elszállítását. 
 
A mai napon három géppel dolgoztak a fűrészpor rakodásán, a síktalanító anyag keverésén, a konténeres szállításon és Felsősima hómentesítésén.
 
A városüzemeltetés kézi és gépi munkaerőt egyaránt bevetett a buszöböl tarajozásokhoz, Sóstófürdő parki sétányainak sepréséhez és a szelencézéshez.