Ismét új munkahelyek jöhetnek létre Nyíregyházán

A Hübner-H Gumi- és Műanyagipari Kft. nyíregyházi telephelyének bővítését, sőt új épületet is tervez. A mostani beruházással 8000 m2 termelőterület fog létrejönni és több mint kb. 50 munkahely létrehozásával számolnak.

 

 

 A Hübner-H Gumi- és Műanyagipari Kft. 1997-ben rakta le alapkövét Magyarországon, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelyén. A Nyíregyháza a Tünde utca 11. szám alatt található  telephely I. számú csarnokában indult meg a termelés először buszharmónika gyártásával, később műszaki gumitermékek előállításával, illetve sínen közlekedő járművek harmónikájának gyártásával bővült a termelés. A termékpaletta bővülése egyre több szakember fevételét tette szükségessé, valamint 2008-ban egy II. számú csarnok felépítése is szükségessé vált.

A csuklós buszokhoz és sínes járművekhez, leginkább villamosokhoz és metrókocsikhoz, gyártott átjáró rendszerek mellett a speciális gumiipari termékek gyártása is nagy ütemben fejlődik, mint például a gumiprofilok és gumikeretek ablakok és ajtók tömítéséhez. A termelés növekedésével párhuzamosan a dolgozói létszámot növelése is szükségessé vált. Az utóbbi 2 évben már 120 új dolgozót sikerült felvenni, melyből már többen a kapacitásnövekedés és az új beruházás kereteiben lettek alkalmazva. Így 2011-ben, a mostani állás szerint már több mint 380 dolgozót foglalkoztat a nyíregyházi leányvállalat melynek árbevétele elérte a 27 Millió Eurót. 

Az itt dolgozó emberek hozzáállásának, tapasztalatának, tudásának valamint az itt előállított kiváló minőségű termékeknek köszönhetően egyre nagyobb megrendelésállománnyal büszkélkedhet a cég. A piaci siker ugyanakkor a vállalat számára azt is jelenti, hogy egy harmadik csarnok építését is tervbe kellett venni. Ez a beruházás az elkövetkezendő két évben termelési technológiák elmélyítésével és új eszközök beszerzésével jár együtt, ami képzett szakemberek felvételét teszi majd lehetővé Nyíregyházán. A magyarországi leányvállalat a legnagyobb a cégcsoporton belül, de a vezetőségnek az eltelt évek során mindig, a megemelkedő létszám ellenére is nagyon fontos maradt a tradícionális családi hangulat megőrzése.

 

A Hübner-H Kft. mint munkáltató

 

Haladó hagyomány a cégnél, hogy minden évben nyáron megrendezik a Hübner Napokat. Ide szeretettel várnak minden dolgozót a családjával együtt. Ilyenkor reggeltől késő délutánig programok egész sorát kínálják kicsiknek, nagyoknak egyaránt. Sportvetélkedők, csapatjátékok, vidámpark, tánc, zene, s természetesen ínycsiklandozó finomságok várnak a munkatársakra! 

Az idén is megrendezték a vállalati horgász versenyt, amely az évek során szintén egy Hübner családi nappá nőtte ki magát. Mivel hétvégi programról van szó, a gyerekek is örömmel részt vesznek szüleikkel az egész napos tóparti rendezvényen.  

A sportot kedvelő dolgozók hétvégenként fotbalozhatnak a munkatársakkal és más nyíregyházi csapatokkal, ami a különböző cégek dolgozói közti kapcsolatot is erősíti. A rendszeres játéknak is köszönhető, hogy a Hübner focicsapata már több rangos kupán is részt vett, s igen előkelő helyezéseket ért el. 

Az év jelentős családi ünnepeit a Hübner is számon tartja.  Húsvétkor gondoskodnak a dolgozóik ünnepi asztalára kerülő finom falatokról.  Mikuláskor gondolnak a kicsikre, a dolgozók gyermekeinek csomaggal kedveskedik a menedzsment. Karácsonykor sem feledkeznek meg a családias hangulatról. Ilyenkor egy közös ebéden vesznek részt a cég dolgozói. Reinhard Hübner úr pedig személyesen mond köszönetet az egész éves munkáért, s egy kötetlen, kellemes hangulatú ünnepi ebéddel zárják az évet.  Mindezeken túl még egyéb önkéntes juttatásokat is nyújtanak a munkatársaik számára.

Büszkeséggel tölti el a cég vezetését, hogy dolgozóiknak rendezett, tiszta, biztonságos körülményeket biztosítanak a minőségi munkavégzéshez. Különösen öröm, hogy együtt fejlődnek Nyíregyházával, s eredményes gazdálkodásukkal ezt a fejlődést támogatni tudják.

A telephely kiválasztásakor a már rendelkezésre álló jó  szakembergárda, különös tekintettel a gumimegmunkálás területén és a jó infrastruktúra mérvadó volt. A Hübner céggel együtt működő helyi beszállítók is elősegítik a megye és a vállalat jó kapcsolatának fejlesztését. A mostani beruházással 8000 m2 termelőterület fog létrejönni és több mint kb. 50 munkahely létrehozásával számolunk. Ezen kívűl kibővítjük regionális beszállítói körünk létszámát is az új technológiák bevezetése révén. A csarnokok építéséhez a generálkivitelező Aktuál Bau kiválasztásakor a versenyképesség mellett a regionális kötődés fontos szerepet játszott. A csarnokok tervezett átadási határideje 2012. június és a cégvezetés a teljes projektet (új technológiák bevezetése) 2014 júniusáig tervezi megvalósítani.