LEGO City Tűzoltó Akadémia Nyíregyházán

LEGO City Tűzoltó Akadémia NyíregyházánA LEGO ® Csoport,  2010-ben elhozza a LEGO City Tűzoltó Akadémia tűzoltóautó építő programját hazánkba is, hogy szórakoztatva tanítsa a gyermekeket. A rendezvény április 9-11 között érkezik Nyíregyházára, a Korzóba.

 

 

 

 

A LEGO City Tűzoltó Akadémia autóépítő eseményének további helyszínei, időpontjai:

-        Győr: Győr Pláza, március 12-14
-        Pécs: Pécs Pláza, március 19-21
-        Szeged: Szeged  Pláza, március 26-28
-        Nyíregyháza: Korzó, április 9-11
-        Budapest: Sugár Bevásárlóközpont, április 16-18
 
A sok élményt és igazi családi programot kínáló Tűzoltó Akadémia autóépítő versenyére ellátogatók belebújhatnak egy igazi LEGO City tűzoltó bőrébe, és közös erővel három nap alatt mindegyik rendezvényen felépíthetnek egy életnagyságú tűzoltóautót és tűzoltót. Az építés során 200 000 építőkockából hozzák létre a 4 méter hosszú, majdnem 2 méter széles, és 2 méter magas autót, illetve 64 000 LEGO elemből a 180 centiméteres tűzoltóparancsnokot. A szórakozás és kikapcsolódás mellett a kicsik egy igazi lánglovag segítségével tanulhatják meg a tűzvédelem alapjait, hogy valóban környezetük kis tűzoltói lehessenek a jövőben.
 
A Magyar Tűzoltó Szövetség is évek óta ifjúsági tűzvédelmi pedagógiai programjával mindent megtesz a tűzvédelmi kultúra fejlesztésének érdekében. A program lényege, hogy a gyermekek már óvodás kortól az oktatási nevelési intézményben, a pedagógusok közreműködésével elsajátítsák a szükséges tűzmegelőzési ismereteket, illetve tűz esetén tanúsítandó helyes magatartási módokat, megismerjék a tűzoltóságok tevékenységét, elősegítve a tűzoltóságokkal való együttműködést. Az Fővárosi Tűzoltóparancsnokság munkatársai a pedagógusokat készítik fel akkreditált továbbképzés keretében – elméleti előadásokon és bemutató foglalkozásokon ‑ a tűzvédelmi ismeretek oktatására. Hazánkban évente számos esetben a gyermekek okoznak tüzet, de nemcsak a tűzesetek megakadályozása miatt fontos, hogy a kicsik is tudják, mit kell tenni, kit kell hívni tűz esetén. Az általános tűzvédelmi ismereteik bővítése talán hozzásegíti őket abban, hogy megakadályozzanak tüzeket, vagy épségben kimeneküljenek egy égő szobából; és ez mindannyiunk érdeke.
 
„Nagy örömmel vettem a LEGO megkeresését, mert gyakorló szülőként tudom, milyen nehéz új ismereteket szórakoztatva megtanítani a kicsiknek, a tűzvédelem pedig pontosan olyan, amit a kisiskolások és ovisok számára kevéssé érthető. Saját gyermekeimnek is számos hasznos információt sikerült közös játék közben átadnom, a legózás nemcsak élmény, de hasznos családi program is lehet, ez csakis rajtunk, szülőkön múlik.”- mondta Jaksity Kata, a LEGO Fire City háziasszonya.
 
A LEGO City Tűzoltó Akadémia hétvégi eseményein az alábbiakkal várja a résztvevőket:
-        Életnagyságú LEGO City tűzoltóautó és tűzoltó közös megépítése
-        A LEGO hivatalos építőmesterének segítségével az építés művészetének, szépségének megismerése.
-        Egyedi  LEGO modellek bemutatása
-        Tűzbiztonsági bemutató valódi tűzoltók segítségével.