Tarzan ösvény

Vízparti Kutyás Hétvége 2018
 

Zsiráfborjú látott napvilágot a Nyíregyházi Állatparkban

Zsiráfborjú látott napvilágot a Nyíregyházi Állatparkban Kopogtatott a gólya a Nyíregyházi Állatpark Afrika élővilágát bemutató kifutórendszerében, a Tarzan ösvényén. Az eddig 5 egyedből álló zsiráf család egy újabb taggal gyarapodott. A 450 napnyi  vemhességi idő után világra jött kis zsiráf jó egészségnek örvend, s egyelőre anyjával él együtt, de pár nap múlva meg fog ismerkedni a csapat többi tagjával is.

2 éves lett Kamilla a Sóstó Zoo zsiráfja

2 éves lett Kamilla a Sóstó Zoo zsiráfja2 éves lett Kamilla, a Nyíregyházi Állatpark legifjabb zsiráf hölgye. A jelenleg 3 méteres szülinapos különösen közel áll a park gondozóihoz, hiszen - mivel az anyja nem nevelte - ők etették, eleinte még éjszaka is.

Fekete lóantilop született a Nyíregyházi Állatparkban - A kis állat nevével ellentétben még nem fekete szőrzetű

Fekete lóantilop született a Nyíregyházi Állatparkban - A kis állat nevével ellentétben még nem fekete szőrzetű A fekete lóantilop (Hippotragus niger ) az  egyik legimpozánsabb megjelenésű antilopfaj. Fejük fekete-fehér rajzolatos, felálló nyaksörényük és bojtos farkuk van. Robosztus testfelépítésű állatok, a hímek átlagosan 250kg míg a nőstények 220kg-os testtömegűek.

Kuduk érkeztek a SóstóZoo-ba

Kuduk érkeztek a SóstóZoo-ba  Különleges fajjal gazdagodott a Nyíregyházi Állatpark, nagy kuduk ( Tragelaphus strepsiceros) érkeztek egy holland állatkertből. A 2 éves hím és 1.5 éves nőstényei már belakták a park Tarzan ösvényét, ahol antilopokkal, zebrákkal, pelikánokkal és zsiráfokkal élnek társbérletben.

Megérkeztek a gorillák a Sóstó Zoo -ba

Megérkeztek a gorillák a Sóstó Zoo -ba Már látható a Nyíregyházi Állatparkban a pénteken Angliából érkezett két hím gorilla, a 13 éves Bubu és a 14 éves Djumbah a széles nyilvánosság előtt már birtokba is vehette a közel 2000 m2 külső kifutóval rendelkező új otthonát a Tarzan Ösvényén.

Mindenkit vár a Zöld Piramis Nyíregyházán!

Mindenkit vár a Zöld Piramis Nyíregyházán! Május 1-től mindenki előtt nyitva áll a Nyíregyházi Állatpark legújabb beruházása, a Zöld Piramis, melyet hivatalosan április 30-án adtak át Nyíregyházán.

Egyedülálló látványvilág a Zöld Piramisban

Egyedülálló látványvilág a Zöld PiramisbanA Nyíregyházi Állatpark Zöld Piramisában egyedülálló látványvilág, különleges, ritka és egzotikus állatok várják a látogatókat. Az építmény különlegessége az Ócenárium, és a Tarzan Ösvény.

Bőséges volt a szaporulat a SóstóZoo-ban a 2009-es esztendőben

Nyíregyházi Állatpark - Sóstó ZooKülön öröm, hogy a csöppségek jó része az Európai Fajmegőrzési (EEP) és Törzskönyvi (ESB) programban kihelyezett szülőállatok utódai. A legsikeresebbek gyermekáldás terén a rendkívül ritka és veszélyeztetett fehérarcú selyemmajmok voltak; a szülőpár ez év alatt 5 apróságnak adott életet.

Feliratkozás RSS - Tarzan ösvény csatornájára