Országos elismerések az Erdők Nemzetközi Napja alkalmából a Nyírerdőnél

Az erdők az ország zöld vagyonának stratégiai fontosságú elemét jelentik. A kormányzat kiemelten támogatja az erdőre alapozó innovációk megvalósulását, mivel azok közvetlenül hozzájárulnak az erdők megőrzéséhez és gyarapításához, ezen keresztül pedig a klímasemlegességi célok eléréséhez – mondta Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára az Erdők Nemzetközi Napja alkalmából rendezett konferencián.

 

 

Ebből az alkalomból miniszteri kitüntetéseket vehettek át azok a magyar szakemberek, akik szakmai munkája szorosan kapcsolódik a világnap „Erdők és innováció – új megoldások egy jobb világért” gondolatköréhez.

Bíró Imre, a NYÍRERDŐ Zrt. Baktalórántházi Erdészetének igazgatója a természetvédelem és az erdőgazdálkodás aktív összehangolásában, a nyírségi akáctermesztés és feldolgozás európai népszerűsítésében, valamint a környezettudatos nevelés területén nyújtott magas színvonalú tevékenységének elismeréséül Pro Silva Hungariae Díjat kapott.

Nagy György, a Hajdúhadházi Erdészet kerületvezető erdésze több mint három évtizedes példaértékű munkájáért és szakmai elhivatottságáért miniszteri elismerő oklevelet vehetett át. Vezetésével Polgár, Újszentmargita és Hajdúnánás községhatárokban, a 2010-es években több mint 100 hektáron erdőtelepítést, valamint sikertelen erdőfelújítások ismétlését hajtották végre az újonnan kezelésbe átvett állami területeken.

 

 

Az elismerésekhez a NYÍRERDŐ Zrt. minden munkatársa nevében gratulálunk!