Csapadékvíz elvezető hálózat fejlesztése Balkányban

Balkány Város Önkormányzata 2021.01.29. napján támogatási kérelmet nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez abalkányi csapadék- és belvízelvezető rendszer fejlesztésére, melyet a Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok vezetője 199 148 278 Ft, azaz százkilencvenkilencmillió-száznegyvennyolcezer-kettőszázhetvennyolc forint összegű, vissza nem térítendő támogatásra érdemesnek ítélt.

 

 

Balkány Város Önkormányzata célul tűzte ki a település csapadék- és belvízelvezető rendszerének kiépítését és fejlesztését. A projekt keretében Balkány településen több belterületi utcában került kiépítésre, illetve fejlesztésre a csapadék- és belvízelvezető rendszer.

A projekt célja a csapadék- és belvíz biztonságos elvezetése a károk megelőzése érdekében. A fejlesztéssel érintett területen biztonságossá vált a csapadékvíz helyben tartása az egyre szélsőségesebbé váló időjárási körülmények között is. A kiépítésre kerültek a csapadék- és belvízvédelmi létesítmények. A megfelelő vízelvezetés biztosításával megszűnt az utak és a burkolt felületek állagának romlása is. A fejlesztés célja a lakóingatlanok belvízveszélyének csökkentése, az utak védelme, a csapadékvíz megfelelő színvonalú elvezetése.

A beruházás hozzájárult a település környezeti állapotának javításához, a helyi vízkár csökkentéséhez, s ezáltal élhetőbbé vált a település.

A Terület- és Településfejlesztés Operatív Program keretében Balkány Város Önkormányzata 100 %-os támogatási intenzitású, vissza nem térítendő Európai Uniós támogatásban részesült.
A projekt azonosító száma: TOP-2.1.3-16-SB2-2021-00043
A projekt címe: „Csapadékvíz elvezető hálózat fejlesztése Balkányban”
A szerződött támogatás összege: 199 148 278 Ft.

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2021.október 01.
A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2023. december 15.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.