A törölközőtartók kiválasztását se vegyük félvállról!

A régmúlt időkben a törölközőtartók luxusnak számítottak, ma már a mindennapok elválaszthatatlan részét képezik. A legtöbben kiválasztásuknál a stílust és a versenyképes árat veszik figyelembe.

 

 

 

Néhány kulcsfontosságú szempontot érdemes eldöntenünk, mielőtt ennek a kiegészítőnek a megvásárlása mellett döntünk. A méret, a kivitelezés és az eszköz anyagának megválasztása is legyen egyformán fontos.

A mömax fürdőszobai kiegészítői segítségével bárki egyszerűen megoldhatja a vizes helyiség tökéletes kivitelezésének utolsó lépéseit. Az egységes stílus megteremtéséhez minden eszköz megtalálható a kínálatban. Mielőtt belevágnánk a törölközőtartók kiválasztáshoz szükséges tudnivalók ismertetésébe, először érdemes megismerni a törölközőtartó pontos funkcióját.

Hasznos kiegészítők

A tisztálkodás után a nedves törölköző táptalaja lehet a baktériumok és gombák elszaporodásának. Sokan csak a szék karfájára dobják a vizes frottírt, míg mások behajtogatják a szekrénybe. Egyik megoldással sem tud megfelelően megszáradni a törölköző, és a következő használatnál több bajt okozhat, mint hasznot. A penészgombák hamar megtelepedhetnek a nedves felületen, mely hatására könnyen kialakulhat akár légúti megbetegedés is.

A törölközőtartók ennek szabnak gátat, hiszen megfelelő szellőzést és száradást biztosítanak a textíliáknak. Minden egyes fürdőlepedőnek, törölközőnek külön tartót biztosítsunk, sose helyezzünk egymásra több anyagot, mert ezzel szintén akadályozzuk a száradást.

Dizájn és praktikum

A törölközőtartók kiválasztásakor általában a fürdőszobai dizájnhoz igazodunk. Amennyiben a klasszikus formák hangsúlyosak a helyiségben, akkor a falra szerelhető, egy- vagy többágú modellt válasszunk. A krómozott felület jól mutat a fehér szaniterek között, és bízhatunk a tartósságában is.

A modernebb, zen hatású fürdőszobákban sokan inkább a természetes alapanyagból készült, fa vagy bambusz törölközőtartót helyezik el. Ezek az eszközök kellemes hangulatot árasztanak, és kiválóan ellátják feladatukat. Mint egy szobainas, egyszerűen felakasztható ezekre a törölköző.

 

 

Különleges formák

A megszokott rúd formájú törölközőtartókon kívül egyéb variációt is találunk a boltok kínálatában. A gyűrű alakú tároló jól használható kisebb alapterületű helyiségekben. A fogas jellegű forma pedig akár az ajtó belsejére is felszerelhető, többágú, így még inkább helyet spórolhatunk használatával.

A gyerekek kedvence a vicces törölközőcsipesz, amely többféle kivitelben vásárolható meg, többek között dinnye formájú, úszkáló delfint jelképező vagy a nyári hangulatot a fürdőszobába csempésző napszemüveg és strandpapucs alakú tartó is kapható.

Bármelyik elemet is választjuk a fürdőszoba kiegészítőjeként, sose feledkezzünk meg a biztonságos rögzítéséről. Bár első pillantásra úgy tűnhet, hogy strapabíró az eszköz, egyáltalán nem alkalmas arra, hogy belekapaszkodjunk a kádból, zuhanyból való ki- és belépés közben. Kizárólag textíliák tárolására használjuk.