Tíz WPC tábla, egy fa megmentése? – Minden, amit tudnod kell a WPC táblákról és kivitelezésükről!

 A modern korban a technológia fejlődésének köszönhetően új és innovatív anyagok jelentek meg az építőiparban. Az egyik ilyen a Wood Plastic Composite (WPC). Ez egy környezetbarát anyag, amely a fa és a rétegelt lemez alternatívájaként ismert.

 

 

 

WPC gyorstalpaló kezdőknek…

 

A WPC egy olyan kompozit anyag, amely faszálakból és hőre lágyuló műanyagokból áll. Összekeverve sűrű konzisztenciájú alapanyagot képez. Ezt követően tovább extrudálják, és a szükséges formára és méretre alakítják. A WPC kivitelezése során különböző színek és adalékok is hozzáadhatóak a jobb specifikációjú anyagok létrehozásához.

 

A WPC-táblák széles körben használhatók: kültéri padlóburkolatokhoz, kerítésekhez, de akár ajtó- és ablakkeretekhez is. Sokan elsőként tartózkodnak tőle, mivel úgy gondolják, hogy hiányzik a természetes fa textúrája. Pedig csak elég ismerni a jellemzőit, és máris a legjobb döntésnek bizonyul!

 

Ezek a WPC táblák jellemzői

 

A WPC táblának különféle jellemzői vannak, amelyeket az alábbiakban felsorolunk:

 

  • Megjelenése és tapintása nagyon hasonlít a természetes fához.

  • Kevesebb javítást és karbantartást igényel, mivel nem deformálódik/hajlik.

  • Nagyon jól ellenáll a nedvességnek.

  • Termeszekkel és gombákkal szemben rendkívül ellenálló.

  • Nem korrodálódik könnyen, nem bomlik le, és nem veszíti el alkotóelemeit.

  • Mivel újrahasznosított műanyagból és hulladékfából áll, ezért fenntartható és zöld anyag.

  • A szögek, csavarok és kötőelemek nagyobb tartást biztosítsanak a WPC-vel, mint a természetes fával.

 

Felhasználási területe és kivitelezése

 

A kültéri teraszok és kerítések egyik közkedvelt eleme. Bár sok helyen az előnyei között szerepel a könnyű szerelhetősége, ajánlott szakszerű segítséget igényelni. Ez mindig a munkaterület felmérésével kezdődik, amely során meghatározásra kerül a pontos anyagszükséglet és munkadíj. Kihagyhatatlan lépés, hogy a végeredmény nagyszerű legyen, hogy sokáig biztonságos és időtálló maradjon.

Tíz WPC tábla, egy fa megmentése? – Minden, amit tudnod kell a WPC táblákról és kivitelezésükről!

 

A WPC ma egy „feltörekvő” anyag, amely modern kialakításának és hosszú élettartamának köszönhetően felváltja a hagyományos építőanyagokat. Könnyen az egyedi igényekhez igazítható, mivel önthető és formázható különböző formára és méretre. Az már csak hab a tortán, hogy fenntartható, a környezetet is védő anyag. Festéket vagy hőtranszfert alkalmaznak a modern és csúcsminőségű felületkezeléshez, hogy a WPC padlóburkolatok és profilok jól nézzenek ki. A felületkezelés exkluzív és vonzó megjelenést kölcsönöz.

 

Garantált minőségi végeredmény!

 

Reméljük, hogy ez a cikk hasznos volt a WPC táblával kapcsolatos alapvető ismeretek megszerzésében. Keresd a WPC Nagyker oldalát, ahol további hasznos információk és segítség vár minden kedves érdeklődőt!