Útfelújítások Nyíregyháza-szerte

A kivitelező tájékoztatása szerint elkezdődik a Szarvas utca felújítása. Április 11-től (hétfőtől) a Szarvas utca páros oldalán a parkolók lezárásra kerülnek az Arany János utcai körforgalom és a Kereszt utca között. Az arra közlekedőknek sebességkorlátozásra, és kisebb mértékű forgalomkorlátozásra kell számítani, a kétirányú forgalom biztosítása mellett.

 

 

 

Szintén április 11-én (hétfőn) elkezdődik a Rozsrétszőlő bekötőút felújítása. A munkaterület átadását követően a kivitelezés fakivágási munkálatokkal kezdődik, jelzőőrös irányítás mellett. Aznap elkezdődik továbbá a Széchenyi utca felújítása. A munkálatok során a Bessenyei tér és a Szabolcs utca közötti szakasz jobb és bal oldalán a parkolók lezárásra kerülnek. A kapubejáróknál az ingatlanokra történő bejutást biztosítják. Az arra közlekedőknek sebességkorlátozásra, és kisebb mértékű forgalomkorlátozásra kell számítani, a kétirányú forgalom biztosítása mellett.

Folytatódnak a Tiszavasvári úti felüljáró felújítási munkálatai. A kivitelező tájékoztatása szerint április 12-től (kedd) a felüljáró déli oldalán elkezdik a járdabevonatok felvitelét, amely átmeneti forgalomkorlátozásokkal jár majd. Napközben elzárják a gépjármű és a gyalogos forgalom elől a szélső sávot és a járdát. A nap végén a korlátozások megszűnnek, majd másnap újra érvénybe lépnek. Ez a munkafázis várhatóan április 12-15. között tart majd.Addig is kérik az arra közlekedő gépjárművezetők és gyalogosok fokozott figyelmét, türelmét és megértését.

A kivitelező tájékoztatása szerint a napokban elkezdődik a Szent István utca felújítása. Április 12-től (keddtől) a gépjárműforgalom elől lezárják a Szent István utca András utcai kereszteződés, és a Nádor utcai körforgalom közötti útszakaszt. A lezárt útszakaszon kizárólag célforgalom esetén, az ott lakók és dolgozók számára biztosított a ki-, és behajtás.

  • A lezárt útszakaszt a Bocskai utcán lehet elkerülni.
  • A forgalomtól elzárt útszakasz járdáin a gyalogos közlekedés továbbra is biztosított lesz.
  • A bevezettet forgalomkorlátozás alapján a Szent István utcán a Luther utca felől érkezők csak balra, az András utcára közlekedhetnek tovább.
  • A Bocskai utca felől nem lehet behajtani az András utcára, valamint tilos lesz a Hunyadi utcáról egyenesen tovább haladni az András utcára.

 

Kérjük, az ott lakók és az arra közlekedők türelmét és megértését, aki teheti kerülje el az érintett útszakaszt, ezzel is elősegítve a gyors és hatékony munkavégzést. Kérjük a gépjárművezetőket, a kihelyezett táblákat figyelembe véve, fokozott körültekintéssel közlekedjenek.