Sokoldalú művész érkezik Nyíregyházára

Rögtön itt a szeptember, így a Bencs Villa programjai is visszatérnek a régi kerékvágásba – és a régi kezdési időponthoz. Szeptember 3-án, kedden 17.30-tól a Többszemközt estek következő rendezvényével folytatjuk, ezúttal Závada Péter költő, drámaíró, színpadi szerző, zenész lesz a villa vendége.

 

 

Törzsközönségünk már tudja, hogy a Többszemközt című beszélgetős esteken Kováts Dénes élő mélyinterjúi részesei lehetnek az érdeklődők, melyek során a házigazda érdekes és érdemes vendégeket faggat életükről, munkásságukról, nem kerülve ki a nehéz és a humoros helyzeteket, az életpálya csúcsait és mélységeit sem.
Így lesz ez szeptember 3-án is, amikor egy sokoldalú művész érkezik Nyíregyházára. Závada Péter neve a költészet, a zene és a színház kedvelői között egyaránt ismert. Már három önálló verses kötete jelent meg (Ahol megszakad, Mész, Roncs árnyékban), verseit eddig angol, német és román nyelvre fordították le.
A fiatalok körében az Akkezdet Phiai nevű underground hiphop formáció tagjaként és alkotójaként is közkedvelt.
2010 óta folytat színpadi szerzői és dramaturgiai tevékenységet. Dalszövegeket ír és fordít, színpadi szövegek és drámák írója. Je suis Amphitryon című drámakötete 2018-ban jelent meg a Jelenkor Kiadó gondozásában.
2018-ban Fehér Balázs Benővel és Bíró Bencével a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház számára készítették el - Georges Feydeau A hülyéje című drámája alapján - A balek című előadást.
Édesapja Závada Pál Kossuth-díjas író, szerkesztő, szociológus.

Szeptember 3-án tehát egy igazán érdekes személyiséget ismerhetnek meg a Bencs Villában, érdemes már előre beszerezni a jegyeket!

Jegyek kaphatóak:
Móricz Zsigmond Színház Szervező- és Jegyiroda
Nyíregyháza, Országzászló tér 6.
Tel.: 06-42/507-006, 06-20/233-2926
(csak hétköznap)
Bencs Villa, 4400 Nyíregyháza, Sóstói út 54.
Tel.: 06-20/461-4551
(hétfő és csütörtök kivételével minden nap)
Online:
http://www.moriczszinhaz.hu/p/online-jegyvasarlas.html