Farkas vs Piroska olvasópróba

Szeptember elején tartották a "Farkas vs Piroska" olvasópróbáját a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban, melyet 2019. október 11-én, pénteken 17 órától mutatnak majd be a nagyszínpadon.

 

 

Színpadi változat: Szilágyi Bálint

FARKAS VS PIROSKA

Rendező: SZILÁGYI BÁLINT

 

Piros kislány az erdőben. Mindenki ismeri a történetét. Így vagy úgy. Nagymama-látogatás Piroska részéről. Nagymama-megevés a Farkas részéről, desszertként hozzáfogyasztva Piroska. Nagymama-megmentés: a Vadász részéről, vele együtt menekül meg Piroska. De akadnak a mesében olyan részletek is, amelyek nem biztos, hogy ennyire közismertek.

Például mit reggelizett aznap Piroska? És mit a Farkas? Mi van Piroska kosarában? Mi a Farkas kedvenc színe? Milyen virágokkal találkozik Piroska az erdőben? A virágok vajon miről énekelnek neki? Mi történik Piroskával és a Nagymamával a Farkas gyomrában? És ki mindenki lakik még ott? Mi Piroska első szava, amikor meglátja a Vadászt? Mi az Anya első szava, amikor viszontlátja Piroskát? Kinek van több foga: a Nagymamának vagy a Farkasnak? Ezekre a kérdésekre is válaszol az előadás. Expedíció. Felfedezőút. A világ fölmérése egy piros kislány kezét fogva. Mindenkinek, akinek valaha végig kellett menni egy sötét erdőn, egyedül.

Szilágyi Bálint bábrendezőként szerezte diplomáját 2017-ben a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A legfiatalabb rendező korosztály egyik legkeresettebb, legígéretesebb tehetsége. Előadásainak különleges nyelvi és képi költészete élvezhető az általános iskolás elsős és nyolcadikos diákok részére egyaránt. Így a Farkas vs Piroska általa készített, új színpadi változata reményeink szerint az évad egyik nagy közönség kedvence lesz kicsik és nagyok körében is.