Százak futottak Pünkösdkor az erdőben

Az előző napi esők szerencsére senki kedvét nem vették el a tömegsporttól: mintegy négyszázan vettek részt szombaton, a már hagyományos Pünkösdnapi NYÍRERDŐ Futáson. A Baktalórántházi erdőben 14. alkalommal mérhették össze gyorsaságukat kicsik és nagyok.

 

 

A programot a Nyárády Mihály Általános Iskola Nyírkércsi Tagintézménye és a NYÍRERDŐ Zrt. Baktalórántházi Erdészete szervezte meg.  Bíró Imre, erdészeti igazgató köszöntőjében
azt mondta: a verseny résztvevői megtapasztalhatják az erdő értékeit, sokszor ugyanis még a környéken élők sem tudják, milyen kincsek vannak a közelükben. Az óvodások a 600 méteres Süni futáson, a 6-8 évesek az 1000 méteres Tapsi futáson, a 9-12 évesek a 2000 méteres Gida és Szarvasűző számban, a 13-14 évesek pedig a 3000 méteres Vaddisznóvágtán állhattak rajthoz. A 2019 méteres NYÍRERDŐ Futáson nemcsak a gyerekek, hanem a szülők, kísérők, tanárok is elindulhattak. A résztvevők között különféle ajándéktárgyakat, sporteszközöket sorsoltak ki a szervezők. A díjakat Baktalórántháza Önkormányzata, az „Élet-tér a Gyermekekért” Alapítvány és a Dégenfeld Kastélymúzeum ajánlotta fel.