A Rózsakert Szabadtéri Színpad programja 2019

Első alkalommal látható a VIDOR Fesztivál új programsorozata a Rózsakertben

A Rózsakert Szabadtéri Színpad programja 2019 A tavaly nyár végére - Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és „A ZÖLD VÁROS KIALAKÍTÁSA” program támogatásával - megszépült Rózsakert Szabadtéri Színpad idén a korábbi években megszokott időben nyithatja kapuit.

 

 

2019. június 14-étől egészen augusztus közepéig nagy kedvencekkel, impozáns fellépőkkel és meglepetéssekkel várja majd a romantikus nyári esték szerelmeseit – nyitotta meg a Rózsakert Szabadtéri Színpad idei programját ismertető sajtótájékoztatót Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere és Kirják Róbert, az üzemeltetéssel megbízott Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatója.

 

 

 

A Zenés VIDOR Nyár versenyprogramja a Rózsakertben

„Az idei év újdonsága, hogy a Szabadtéri Színpadot összekapcsoltuk a VIDOR Fesztivál versenyprogramjával. A seregszemle 17 éves történelmében először zenés vígjátékok számára is hirdettünk pályázatot a színházak között. Így 2019-ben már a Zenés VIDOR Nyár keretében a fesztivál nyár végi hivatalos megkezdése előtt elkezdődik a beválogatást nyert jobbnál jobb zenés vígjátékok megmérettetése a Rózsakertben. A Játékszín produkciójában, a Menopauza című musicalben június 22-én és 23-án Hernádi Judit, Szulák Andrea, Tóth Enikő és Náray Erika lép színre Tallós Rita rendezésében. Gyárfás Miklós: Tanulmány a nőkről című zenés darabjával, melyet Tasnádi Csaba rendezett, ezúttal a Kaposvári Csiky Gergely Színház mutatkozik be a szabolcsi megyeszékhely közönségének június 29-én. A veszprémi Petőfi Színház Nóti Károly, Fényes Szabolcs és Szenes Iván dalaival július 6-án a Nyitott ablak című zenés játékkal érkezik hozzánk, melyet Szilágyi Tibor vitt színre. A Turay Ida Színház A férfiak a fejükre estek című zenés vígjátéka július 14-én nem fukarkodik a kiváló és méltán népszerű művészekkel: Sztárek Andrea, Détár Enikő, Xantus Barbara alakítják a főbb szerepeket” – folytatta a sajtótájékoztatót a VIDOR Fesztivál új programsorozatának bemutatásával a színház direktora.

MÁZS két versenyelőadásban is fellép

„A Nyíregyházáról elszármazott Mészáros Árpád Zsolt már rendszeres, visszatérő vendégünk, a nézők szinte el is várják, hogy évről évre meghívjuk a népszerű színészt rendezvényeinkre. Idén két előadással is igyekszünk a kedvükben járni: július 19-én Galambos Attila-Szente Vajk: Csoportterápia című „mjúzikelkámedijében” (Veres1 Színház, rendező: Tasnádi Csaba), melyben Pál Tamás, Balázs Andrea, Dózsa Mátyás lesznek MÁZS partnerei, július 26-án pedig A púpos musicelben (komáromi Magyarock Dalszínház, rendező: Bakó Gábor, Vizeli Csaba) Fésüs Nellyvel és Csengeri Attilával láthatják viszont nézőink kedvencüket. A Kecskeméti Katona József Színház igazi klasszikussal érkezik az immár zenés darabokat is felvonultató seregszemlére: Eisemann Mihály, Somogyi Gyula és Zágon István: Állami áruháza Benkó Bence rendezésében augusztus 14-én varázsolja majd el az operettkedvelő közönséget” – tette hozzá a teátrum vezetője.

A többszörös díjnyertes Illatszertár rendezője, Mohácsi János neve fémjelzi a Rózsakert nyitóelőadását

A nyitóelőadás - egyben a Móricz Zsigmond Színház következő évadának első nagyszínpadi bemutatója - 2019. június 14-én egy fergeteges vígjáték: a Delila lesz, melyet a nagysikerű, többszörös díjnyertes Illatszertár után ismét Mohácsi János rendez majd. A főbb szerepekben Kosik Anitát, Gulácsi Tamást, Horváth László Attilát, társulatunk színművészeit és vendégművészként Józsa Bettinát láthatja a közönség.

Nagy nevek, régi és új kedvencek

A Zenés VIDOR Nyár versenyprogramján kívül augusztus 3-án Gesztesi Károly, Kiss Ramóna, Beleznay Endre és Gregor Bernadett neve fémjelzi a Bánfalvy Stúdió Ray Conney: A miniszter félrelép című fergeteges vígjátékát, Horváth Csaba rendezésében. Idei évadunk nagy kedvence: a legendás film alapján készült Meseautó nem maradhat el a 2019-es szabadtéri nyár programjából. Szente Vajk rendezésében, a Móricz Zsigmond Színház nézői a főbb szerepekben nagy kedvenceiket: Gulácsi Tamást, Kónya Merlin Renátát, Kováts Verát, Horváth Margitot, Puskás Tivadart és Rák Zoltánt ezúttal augusztus 9-én és 10-én is viszontláthatják a Benczúr téri színpadon. A Rózsakert Szabadtéri Színpad 2019 programját augusztus 17-én nem kisebb színészegyéniség, mint Kern András zenés estje zárja. A Lövölde tér című produkcióban Hernádi Judit és Heilig Gábor lesznek az egykor a Ki? Mit? Tud?-ban feltűnt művész sztárvendégei.

 

A Rózsakert Szabadtéri Színpad programja 2019

Rózsakert Szabadtéri Mozi

„Bizonyára sokan emlékeznek még az egykori Benczúr-téri szabadtéri filmvetítésekre. Június közepétől újra lehetőség nyílik egy kis nosztalgiázásra, vagy éppen - azoknak, akik még nem tapasztalták - a szabadtéri mozizás hangulatának kipróbálására. Terveink szerint közkedvelt és népszerű kultfilmekkel várjuk majd szerda esténként nézőinket, mint például a Forrest Gump, a Ryan közlegény megmentése vagy az Egy asszony illata” – tájékoztatott az ügyvezető.

Belépők, kedvezmények, VIP jegyek

A szabadtéri színházjegyek értékesítését 2019. április 1-től, jövő hét hétfőtől kezdjük. 10 százalék kedvezményben részesül, aki a Rózsakert Szabadtéri Színpad három, vagy annál több tetszőlegesen kiválasztott különböző előadására a belépőjegyeket saját részre, egyidejűleg vásárolja meg személyesen szervező- és jegyirodánkban, vagy online, a www.moriczszinhaz.hu oldalon. Idén először a nagy érdeklődésre való tekintettel korlátozott számban VIP belépőjegyet is biztosítunk az érdeklődőknek, mellyel sorban állás nélküli catering szolgáltatást (édes, sós aprósütemény, ásványvíz, üdítő, pezsgő, bor és pálinka) vehetnek igénybe tulajdonosaik az előadások szüneteiben.

További részletekről készséggel adunk felvilágosítást személyesen, szervező és jegyirodánkban (Nyíregyháza, Országzászló tér 6.), valamint az alábbi telefonszámokon: 42/507-006, 30/303-2875, 20/233-2926 és honlapunkon: a  www.moriczszinhaz.hu  oldalunkon!