Humán kapacitások fejlesztése térségi szemléletben Csengerben és a környező településeken

Vízparti Kutyás Hétvége 2018
 

Csenger Város Önkormányzat bruttó 249.390.080 forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretén belül kiírt „Humán kapacitások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra benyújtott pályázatával.
 

A „Holnap, itt fogant a mában” - Humán kapacitások fejlesztése térségi szemléletben Csengerben és a környező településeken című, EFOP-3.9.2-16-2017-00036 azonosítószámú pályázat támogatási szerződés aláírására 2018. január 11-én került sor. A fejlesztés forrását az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban, 100%-os mértékben biztosítja.

A projektet több kedvezményezett közösen valósítja meg konzorciumi együttműködésben.
Konzorciumi tagok: Szamosbecs Község Önkormányzata, Szamostatárfalva Község Önkormányzata, Szamosangyalos Község Önkormányzata, Csengerújfalu Község Önkormányzata, Ura Község Önkormányzata, Csengersima Község Önkormányzata, Komlódtótfalu Község Önkormányzata és Csengeri Gyermek és Ifjúsági Egyesület.

A megvalósítani kívánt projekt keretében egyrészt a települési önkormányzatok által fenntartott alapszintű humán közszolgáltatásokban dolgozó szakemberek képzését, továbbképzését kívánjuk előmozdítani a célcsoport számára nyújtott minőségibb szolgáltatásokhoz való hozzáférés növelése érdekében. További cél a településeken élő gyermekek és tanulók személyiség és kompetenciafejlesztése, valamint iskolai és munkaerő-piaci érvényesülését elősegítő iskolán kívüli programok megvalósítása és a hátrányos helyzetű gyerekek és tanulók közneveléshez, felsőoktatáshoz való hozzáférésének biztosítása. A megvalósítandó komplex óvodai szolgáltatásfejlesztés révén főként a hátrányos helyzetű gyerekek óvodai neveléshez való hozzáférésének biztosítását tűztük ki célul, míg a helyi és egyéni szükségletekre és adottságokra reflektáló felnőttoktatási és felnőttképzési tevékenységek megvalósításával a rossz munkaerő-piaci esélyekkel rendelkező egyének elhelyezkedési esélyeit kívánjuk javítani.

A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2020. 11. 30.