Megújul a szabadidő komplexum a Sóstói-erdőben

A NYÍRERDŐ Zrt. saját forrásból megújítja a nyíregyházi Sóstói-erdőben a népszerű szabadidő komplexumot, amely kedvelt kikapcsolódási helye a városlakóknak. A 2005-2007 közötti erdőgazdasági fejlesztéseknek köszönhetően megvalósult játszótér, erdei körszín és színpad, a kondikert valamint sok egyéb közjóléti berendezés az eltelt időszakban elhasználódott, egyes elemek funkciójukat vesztették.
 

A látogatói igényeik kielégítése miatt döntött úgy a Társaság, hogy teljesen korszerűsíti a komplexumot. A munka 2017. július 24-én, hétfőn kezdődik és várhatóan szeptember hónapban fejeződik be.

Elsőnek a játszótéren a csúszdadombot bontják el és a helyére egy teljesen új játszóvárat építenek. A rekonstrukció során a játszóeszközöket korszerűsítik, a körszín héjazatát cserélik, lefestik a színpadot, a kondikertben az elhasznált elemek helyére is újak kerülnek. Ezen felül a villamos hálózatot fejlesztik, illetve víznyerő helyeket alakítanak ki a tűzrakóhelyek közelében, melyek szintén megújulnak.

A munkálatokat több részletben fogják elvégezni, emiatt korlátozásokra kell majd számítani. A NYÍRERDŐ Zrt. azt kéri az erdőjáróktól, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a környéken. A tervek szerint augusztus közepén vehetik birtokba a megújított játszóteret a gyerekek.