Festészet és zene egy kulturális esten

Festészet és zene egy kulturális esten Nagy Mariann nyíregyházi képzőművész kiállításának megnyitóján és Cserháti Zsuzsa - Az életem egy kész regény című megemlékezési, zenei estjén vehettek részt június 16-án a Városmajori Művelődési Házban a kultúra kedvelői.

 A kiállítást Dr. habil. Szepessy Béla nyitotta meg, aki ismervén Mariann tehetségét, munkáját, sokoldalúságát elismerően beszélt arról, hogy a művésznő mennyire belerajzolja, belefesti emberi érzéseit, szeretetét a rajzaiba és festményeibe. Ezzel még nem volt vége, mert terítékre került a művelődési ház színpadán a zene is.

 

Festői-zenei kultúra egy esten  Festői-zenei kultúra egy esten

 

Cserháti Zsuzsa országunk egyik legnagyobb énekesnője volt. Amikor a 60’-70’-s években senki nem akart tudomást szerezni a soul zenéről, ő volt az, aki ennek az éneklő élharcosává vált. A mezzoszoprán hangja pedig minden téren illett a stílushoz.

 

Festői-zenei kultúra egy esten  Festői-zenei kultúra egy esten

 

 A zenei megemlékező esten Zentai Edit előadásában  hallhatták a résztvevők Cserháti Zsuzsa dalait. Edit zenei kísérője most Csernák Tibor volt. Így emlékeztek arra, hogy az énekesnő június 22-én lenne 69 éves.

Hajzer Andy