TáncKluzív – DanceClusive

 A „4 FOR DANCE” Tánc, Sport és Kulturális Egyesület (http://4fordance.hu/) és norvég partnerszervezete 2017. januárjában sikeresen megvalósította az EGT Finanszírozási Mechanizmus keretében támogatott „TáncKluzív” (DanceClusive) című projektjét.

A projekt elsődleges célja: interkulturális kortárs táncművészeti alkotás bemutatása volt, a norvég együttműködő Trondheim International World Festival szervezőjével, mint partnerszervezettel, a TRANSFORM-mal (http://www.transform.no/) és meghívott művészeivel közösen. Az előadás 2 alkalommal volt látható, elsőként novemberben Norvégiában, utána pedig januárban Nyíregyházán. A projekt kiemelt célja volt emellett az is, hogy a befogadó társadalom filozófiáját táncművészi eszközökkel értelmezve, felhívja a figyelmet a kultúrák közötti párbeszéd, az antidiszkriminációs tevékenységek és a társadalomban élő kisebbségek értékeinek fontosságára.

 

A tevékenységek a kortárs előadó-művészeti tevékenység exkluzivitásának értékével hívták fel a figyelmet az inkluzív társadalom kialakításához kapcsolódó társadalmi, kiemelten kulturális értékekre. Elsődlegesen a norvég multikulturális és összművészeti fesztivál eddigi tapasztalatai kerültek alkalmazásra, szoros együttműködés alakult ki a TRANSFORM képviselőivel, akiktől sok praktikus szervezési és a programkínálatot érintő tanácsot kaptunk.

 

Összesen több mint 37 millió forintból valósult meg a projekt, amelyből az EGT Finanszírozási Mechanizmus Kulturális és természeti örökség megőrzése, megújítása programja által biztosított támogatás összege több mint 33,5 millió forint. A projekt záró adminisztratív feladatai a következő hónapokban zajlanak.