Eredményes év a nyíregyházi erdei iskolában

Eredményes évet zárt a NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészete által fenntartott Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola. 2016-ban éppen száz foglalkozás volt az oktatási intézményben, amiken csaknem 4400 gyerek vett részt.

A legnépszerűbb rendezvénynek a májusi Madarak és Fák Napi program bizonyult, ezen, több mint 900 résztvevőt regisztráltunk. Sokan voltak kíváncsiak az Erdők Hete kapcsán szervezett eseményekre is. A „Fedezd fel az erdőt az erdészekkel” címet viselő tanösvény-jellegű erdei sétán több mint ötszázan ismerkedtek az erdészek mindennapi munkájával Nyíregyházán, a Sóstói-erdőben. Csaknem ugyanennyien vettek részt a már hagyományos NYÍRERDŐ Napon, az erdei tornapályánál. Az erdei iskolában tucatnyi foglalkozás közül választhattak a csoportok.

Petrilláné Bartha Enikő iskolavezető irányításával a legnagyobb számban a madárismeretről, az erdész munkájáról, az erdőgazdálkodásról, az erdő élővilágáról és az állatok nyomairól tanultak a gyerekek. Most, a téli időszakban is hasznos elfoglaltságot kínálunk a kicsiknek az erdei iskolában. A napokban hirdettük meg a „Miért jó a zord tél?” elnevezésű verses-mesés foglalkozásunkat, és a madáretető-gyűrűző programunkra is várjuk a jelentkezéseket. A programokról részletes információ található a www.nyirerdo.hu internetes oldalon – foglalta össze Tölgyfa Gábor, a NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészetének igazgatója.