Turizmus Világnapja a nyíregyházi múzeumban

A Jósa András Múzeum is örömmel csatlakozik a Turizmus Világnapjához, melynek mottója: „A turizmus mindenkié”. A múzeum ezzel a lehetőséggel is szeretné még szélesebbre tárni kapuit, s erősíteni azt a hitvallást, melyet az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) egy turisztikai konferencia keretében San Marinóban megfogalmazott, s deklarációban megerősített.  
 

Ezt alapul véve mondhatjuk, hogy a kultúra akadálymentes elérésének biztosítása kiemelt célunk, melyből ízelítőt szeretnénk adni szeptember 27-én, kedden.

Szeretettel várjuk mindazon érdeklődőket, akik kerekesszékkel érkeznek hozzánk, vak- és gyengénlátók, tanulásban akadályozottakat, értelmileg akadályozottak, vagy egyéb fogyatékossággal élnek. A kultúrához való egyenlő hozzáférés mindenkit megillet.

Ezen a napon a múzeum látogatása ingyenes.

Két programot ajánlunk figyelmükbe, melyek interaktív felfedezéssel csalogatják az érdeklődőket:

1. A láthatatlan Benczúr – kalandozás a festőfejedelem emlékkiállításban
Szeretnének bolyongani a festészet világában és találkozni a gyűjteményünk legfontosabb műalkotásaival? Fondorlatos fejtörőkkel, rejtélyes rejtvényekkel Benczúr festményei ’mögé nézve’ olvasunk a színekkel és a válaszok keresése közben a felszínre engedjük hangulatunkat, érzéseinket, gondolatainkat.

2. Kezünkben a látványraktár – kalandozás a 19. és 20. század tárgyainak világában
Mit szólna, ha kezébe vehetne néhány eredeti múzeumi tárgyat, s közben arról elmélkednénk, hogy kik használhatták és milyen története bújnak meg a tárgyak mögött?

Időpontok:
9. 00 óra
11.00 óra
14.00 óra

A kalandos felfedezésre előzetes regisztrációt kérünk az alábbi elérhetőségeken:
Babolcsi Andrea múzeumpedadagógus-régész, e-mail: andrea.babolcsi@gmail.com, telefon: +36 20 9393 505

Minden érdeklődőt szeretettel várnak!