Turisztikai jövőkép Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében konferencia

Óriási érdeklődés mellett zajlott a „ Turisztikai jövőkép Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében” címmel rendezett konferencia, melynek egyik legfontosabb üzenete az volt, hogy összefogással, közösen megtervezett és kialakított desztinációk révén lehet a figyelmet felhívni Szabolcs-Szatmár-Bereg megye értékeire.

Ehhez, egyebek mellett a szektorban kibontakozó szemléletváltás és a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program célzott pályázatai nyújthatnak segítséget. A napokban megjelent, a turizmus élénkülését szolgáló pályázati lehetőségek révén öt nagyobb, komplex program indulhat el, amely az eddigi pontszerű fejlesztés helyett a hálózatos fejlesztési irányt választva segítheti a megye főbb néprajzi-földrajzi tájegységeinek turisztikai  élénkülését. A következő uniós ciklusban nagyobb hangsúlyt kap az örökségvédelem, a természeti értékek bemutathatósága, a kerékpáros és vízi turizmus további fejlesztése.

Mindehhez az ország elismert szakemberi adtak elméleti és gyakorlati tudást a konferencián megjelent önkormányzati vezetőknek, turisztikai szervezeteknek, utazásszervezőknek, nemzeti parkok, natúr parkok képviselőinek és sok más szakmai és civil érdeklődőnek.