Magyar Népmese Napja(i) a Sóstói Múzeumfaluban

Volt, ahol volt, nem tudom merre volt, de valahol mégis, volt egyszer egy öreg falu: a Sóstói Múzeumfalu. Szilvamagjában égig érő fehér nyár, meselények portáján. Aztán bátor legyen, ki erre jár! Akár legény, akár leány…  
 

A Magyar Népmese Napja alkalmából mesevilágba, fejtörőkkel teli varázslatos faluba várunk téged is barátaiddal, családtagjaiddal együtt! Szeptember 28-29-30-án egy kerek esztendő alatt (ami nálunk is csak három napig tart) Az égig érő fa magyar népmesét képzeletben forgatjuk fel. Mindhárom nap ugyanazt a programot kínáljuk majd, hogy senki le ne maradjon!

Délelőttönként 9 órától és 10.30 perctől óvodás csoportoknak elevenedik meg a fabula: a királykisasszonyt megmenteni pedig nem lesz könnyű feladat. Girhes-görhes sánta ló biztosan segítségetekre siet, de a kilencfejű sárkánnyal is találkozni fogtok.

 

 

Ha már iskolás vagy, akkor ebéd után gyere ki hozzánk. 14 órától a Vikár Sándor Zeneiskola népzene tanszakos növendékeinek és tanárainak (Hajdú Ágota és Olajos Gábor) zenés mesedélutánján bogozzuk ki a históriák összekuszálódott szálait.

Mesevilágunk kapuját óriásira tárjuk. Bebarangolását pedig nem mástól, mint előzetesen bejelentkezett csoportoktól, és bejelentkezés nélkül egyéni látogatóinktól várjuk.

Aki nem hiszi, járjon utána!