40 éves a hazánkban gyártott LEGO DUPLO

Fennállásának negyvenedik évfordulóját ünnepli idén a LEGO® DUPLO® márka, amely már 1975 óta a legfiatalabb korosztály, a 1,5 és 5 év közötti gyermekek számára kínál biztonságos és kreatív játékokat. 
 
 
A LEGO kizárólag nyíregyházi gyárában készülő építőkockák kínálatában idén nyáron azok a játékok kapják a főszerepet, amik segítik a gyermekeket abban, hogy játék közben jobban megismerjék a világot.
 
A mostani gyermekeknek heti 8 órával kevesebb idejük van játszani, mint a húsz évvel ezelőtti generációnak. A képzelőerőt serkentő, építő jellegű játékok szerepe így különösen fontos. Szakértők bizonyították, hogy azok a bölcsődés és óvodás gyermekek, akik képzelőerejük használatával kreatívabb építményeket alkottak, iskolás korukban jobban és folyékonyabban sajátítottak el olyan készségeket, mint az olvasás. Épp ezért különösen fontos, hogy ebben a tanulásra fogékony időszakban a gyermekek kezébe olyan játékokat adjunk, amelyek a kreativitásukat, finom motorikus mozgásukat, értelmi és érzelmi képességeiket is igénybe véve segítik fejlődésüket.
 
 
 
 
 
A világ egyetlen LEGO DUPLO elemeket gyártó létesítménye a 133 000 négyzetméteren elterülő nyíregyházi LEGO gyár, ahol több mint 100 különféle LEGO DUPLO figurát készítenek és naponta több mint 5 millió LEGO DUPLO kockát gyártanak. A hazánkban gyártott játékok világszerte több millió kisgyermek játékos fejlődéséhez járulnak hozzá.