NyírVV: Tavaszi munkálatok Nyíregyházán

Egy könyv alakú virágágyás kialakításával kezdődött el a Szabadság téren az egynyári virágok ültetése Nyíregyházán. A Móricz Zsigmond Könyvtár előtti tér jelképét csaknem 900 db bársonyvirágból, salviából és begóniából formázzák. 

Az ültetéseknél és a virágfajták kiválasztásánál egyébként is meghatározó szempont a virágágyak mintázottságának kialakítása, a geometriai, organikus és figuratív formák az ültetés helyének hangulatához igazodnak. A színház előtti teret például a komédia és tragédia szimbóluma, az Eötvös József Általános Iskola előtti ágyást egy játékvonat, a Kálvin teret pedig organikus minták díszítik majd. A társaság a kompozícióknál a különleges színek kiválasztására is törekedett, élénk és pasztell árnyalatok, mosott hatású és áttört szirmú virágok teszik még színesebbé a várost.
 
A NYÍRVV az idei évben minden eddiginél több, 56550 tő egynyári virágot ültet el városszerte, közöttük olyan újdonságokat, mint a pillangó virág, a díszdohány, és különféle zsályafajták. Jelentősen növekszik a virágosított felület nagysága is, számos külterületi városrészen új virágágyásokat alakítanak ki a szakemberek, melynek köszönhetően a díszágyak nagysága eléri majd a 3000 m2-t. 
A virágosítás a Hősök terén folytatódik majd, és előreláthatóan 3 hét alatt fejeződik be a városi virágágyások beültetése. Az egynyári virágok csaknem 6,5 millió forint értékűek.
 
 
 Szúnyoglárva irtás
 
Május 20-án és 21-én lárvagyérítést végez a NYÍRVV Nonprofit Kft. megbízásából a Tréner Kft. A védekezés 266 hektárt, a lárvák főbb vizes élőhelyeit érinti: Sóstói-tó, Bujtosi- tó, Igrice mocsár, Borbánya és Kistelekiszőlő déli része, 8-as számú főfolyás, a vasúti delta és a gumigyár közelében található vízállásos területek. 
 
A permetezést a kora reggeli órákban földi és légi úton végzik. 
A tenyészőhelyek kezelésére használt készítmény kizárólag a szúnyoglárvákat pusztítja, más vízi organizmusokra nem káros, az emberekre és melegvérű állatokra pedig nincs hatással. 
A repülő rovarok elleni védekezésre az idei évben előreláthatóan 9,6 millió forintot fordít Nyíregyháza.
 
 
Leanderek a belvárosban
 
Félszáz dézsás növényt, leandereket és pálmákat helyeztek ki a NYÍRVV Nonprofit Kft. munkatársai a belvárosban. A fehér, rózsaszínű és lila virágot bontó mediterrán növények hangulatosabbá teszik Nyíregyházát a meleg évszakban.
 
NyírVV