Regionális konferencia Nyíregyházán

A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet "Szociális szemléletű korai intervenció" címmel tartkonferenciát Nyíregyházán, amely a TÁMOP 5.2.6 kiemelt projekt keretében kerül megrendezésre.

Időpont: 2015. április 23. (csütörtök) 
 
Helyszín: Váci Mihály Kulturális Központ, 4400 Nyíregyháza, Szabadság tér 9.
 
 
INGYENES SZOCIÁLIS KÉPZÉSEK INDULNAK KORAGYERMEKKORI INTERVENCIÓ TÉMAKÖRBEN
 
A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet (NCSSZI) az Európai Unió által finanszírozott, 1 milliárd forint támogatási összegű, TÁMOP 5.2.6-13/1-2014-0001 kiemelt projekt keretében ez év áprilisában ingyenes képzéseket indít a hazai szociális szakemberek számára koragyermekkori intervenció témakörben.
 
A korai életszakaszban feltárt fejlődésbeli rendellenességek, lemaradások kezeléséhez szükséges hozzáférés javítása című kiemelt projekt célja a nemzetközi családközpontú módszerek áttekintését követően, a kiválasztott két külföldi módszer és megközelítés adaptálása hazai környezetbe. Az oktatási programok fókuszában a kora gyermekkorhoz (0-3 év) kapcsolódóan a családok erősítése és a szülői kompetenciák támogatása áll.
 
A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi területen dolgozó közép- és felsőfokú végzettséggel rendelkező (a 9/2000. (VIII. 4.) SzCsM rendelet alapján személyes gondoskodást végző) szakemberek számára meghirdetett 40 órás, ingyenes képzések keretében 1450 fő képzése valósul meg. Az áprilisban induló minősített képzések elvégzésével a résztvevők továbbképzési pontokat szerezhetnek.
 
A kiemelt projekt az Európai Unió támogatásával, a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.