Új helyre költözött a nyíregyházi gyepmesteri telep

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a NYIRVV Nonprofit Kft. által üzemeltetett Állategészségügyi telep (gyepmesteri telep) Zombori bokorból a Szállási út 128. szám alá költözött. 
 
 
Az új telephely 2015. január 19-én (hétfő) nyílik meg. 
 
A telep további elérhetőségei nem változtak, telefonszám: 42/420-738, honlap: www.nyirvv.hu.
 
A Nyíregyházi Állategészségügyi Telep
 
A NYÍRVV Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. Állategészségügyi telepe ebrendészeti és állategészségügyi feladatokat lát el:
 
Állategészségügyi feladatok:
 
Nyíregyháza város közigazgatási területén belül az állati eredetű hulladék fogadása, beszállítása az Állategészségügyi telepre.
 
E célt, szolgáló bejelentéseket a 42/420-738-as telefonszámon várjuk.
 
Ebrendészeti feladatok:
 
Nyíregyháza város közigazgatási területén lakossági bejelentések alapján kóbor ebek befogását végezzük.
Fogadjuk a saját gazda, illetve a megtaláló által leadott állatokat. Gondoskodunk elhelyezésükről, ellátásukról és kötelező 14 napos hatósági megfigyelésükről. A karantén időn túli állatokat igyekszünk új gazdához közvetíteni.
 
Bár törvényi előírás lehetőséget enged eutanáziára, a telepen NINCS ALTATÁS!
 
Örökbefogadás:
 
A gazdájuk által leadott állatokat, a telepre kerülés után azonnal örökbe lehet fogadni. A befogott kóbor ebek 15 napig csak az állat tulajdonosának adhatóak ki.
 
Amennyiben a befogott eb gazdája nem jelentkezik, a telep a ki nem váltott ebekkel szabadon rendelkezik, örökbe adhatja azt.
 
A telepre bekerült kutyákról 24 órán belül fényképet készítünk, melyek megtekinthetők honlapunkon. A fényképek és adatok tájékoztató jellegűek és tekintettel az állandóan cserélődő állatállományra, korántsem teljesek.
 
Az örökbeadott állat, csak megfelelő védőoltás, féregtelenítő kezelés, chip behelyezése, valamint állatorvosi vizsgálat után hagyhatja el a telepet.
 
Ezen költségek az új tulajdonost terhelik:
Chip: 1200 Ft
Veszettség elleni oltás és féregtelenítés: 3500 Ft
*az árak az Áfát nem tartalmazzák.
 
Az a kutyatulajdonos, aki Gyepmesteri telepről fogad örökbe állatot, mentesül az ebadó fizetési kötelezettsége alól.