Minden, amit a megyei matricáról tudnia kell!

Közzétették a térképeket, ahol jelölésre kerültek azok az útszakaszok, ahol minimum az újonnan bevezetésre került megyei matrica használata kötelező. Bár az elsődleges információk alapján mindenkinek azzal volt a baja, hogy az M0-ás út díjköteles lesz, a valóság az, hogy jóval több útra kell matricát váltanunk, ha közlekedni szeretnénk rajta írja az Aktualitások Portál. 

A mostani szórásból viszont kimaradt Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok, valamint Békés megye is, mert ott nincs díjköteles útszakasz, tehát ezen megyékre nem kell váltani megyei matricát 2015 évben.
 
Egy megyei matrica ára 2015 évben 5.000.- Ft amely a megyehatár legutolsó csomópontjáig használható, amennyiben Önnek tú l kell haladnia ezen a csomóponton, akkor meg kell váltania a másik megyei matricát is, vagy kerülőutat kell választania. Ezt jó ha figyelemben tartja!
 
A megyei matrica érdekességei közé tartozik például az, hogy aki a ferihegyi reptérre szeretne eljutni annak rendelkeznie kell megyei matricával, mivel az egyetlen oda vezető út fizetős lett. A Balatonra utazóknak sincs nagy szerencséje, ugyanis aki az M7-esen szeretné a Magyar Tengert megközelíteni, azoknak Veszprém megyei matricával is rendelkezniük kell.
 
Mivel az új matrica rendszer bevezetése túl sokak számára fogja kiváltani az éves 44.000.-Ft.-os költségű teljes értékű autópálya matrica megvásárlását, ezért az elkövetkező években a megyei matricák ára borítékolhatóan drágulni fog.