Kondipark átadás Nyíregyházán

4 kondipark „felnőtt-játszótér” épült Nyíregyházán ( a Városi Stadionban már működik egy kondipark 200 m2-en, 13 sporteszközzel):

- Örökösföldön a Fazekas János téren
-a Robinson-dombnál,
- Malomkertben a Kert közben
- valamint a Sarkantyú utcán.
 
 
A fejlesztés 2013. nyarán kezdődött az egyenként megközelítően 300 m2-es területek  előkészítésével, és a szabadtéri sporteszközök kihelyezésével. A parkokban átlagosan 15 db többfunkciós nyújtót, erőgépeket, felülőpadokat, gerincerősítő karikákat, kar-és vállerősítőket, forgó fitnesz karikákat, lábhintákat, láblengető és gyalogló eszközöket helyeztünk el, vagyis minden izomcsoport erősítésére, sőt nyújtására is alkalmasak, és lehetővé teszik a rendszeres, aktív testmozgást. A parkokban néhány gyermekeknek szánt eszközt is elhelyeztünk, és reméljük, hogy  a fejlesztés egyúttal a játszótereket is tehermentesíti.
A kondiparkok kialakításánál fontos szempont volt, hogy társasházas övezetben épüljenek, ahol kevesebb lehetőség van a mozgásra, valamint már meglévő játszóterek mellett létesüljenek, így minden korosztály számára- a két évestől a száz évesig- sportolási és játéklehetőséget tudnak biztosítani.
 
 A „felnőtt –játszótereket” azoknak is szánjuk, akiknek nincs módjuk rendszeresen fizetni az edzőtermek bérletéért, de szeretnénk kicsalogatni a fiatalokat is a számítógépeik elől.
 
De nemcsak a fiatal korosztálynak szánjuk a létesítményeket, a berendezések prevenciós és rehabilitációs célokra egyaránt használhatók, így az idősebb generáció számára is ajánlható. Természetesen életkor és fizikai állapot függő, hogy kinek milyen gép használata előnyös, de mindenki  könnyen kiválaszthatja a számára legmegfelelőbb típust. A kondiparkokkal kiegészült játszóterek tehát a teljes család számára biztosítani tudják a közös mozgás és játék örömét.
 
A kondiparkok kialakítását a nyíregyházi önkormányzat finanszírozta, létrehozásuk 22 millió forintba kerül.
Az átadás helyszínén, a Sarkantyú utcai kondiparkban 10 felnőtt és 5 gyermek sporteszközt állítottunk fel, a két részt jól elkülönítettük a területen. A tervek szerint a kondiparkot parkosítani fogjuk és asztalt, valamint padokat is elhelyezünk.