SzerzőPont nyílik a Jósa András Múzeumban

Élő Irodalom SzerzőPont nyílik a nyíregyházi Jósa András Múzeumban. A SzerzőPont ötlete az Élő Irodalom – Élő Könyv Műhelytől származik, amely a mai magyar kortársirodalom bemutatkozó helye, szerzőkből, könyvekből és olvasókból álló kis csapat. 

 
2012 februárjában azzal a céllal jött létre, hogy ingyenes reklámlehetőséget adjon a mai magyar könyveknek, ahol a szerzők bemutathatják és értékesíthetik megjelent könyveiket. Mára közel 70 szerző több mint 100 könyve szerepel a Szerzők Könyvesboltjában, a Facebook oldalán hatszáz követővel.
 
Az Élő Irodalom – Élő Könyv Műhely megálmodója, üzemeltetője az alábbiakban fogalmazza meg hitvallását:
 
„Oly sok jó magyar könyv van, oly sok jó magyar szerző, akiről/amiről nem jut el információ hozzánk. Gyertek, terjesszük a mai magyar szerzők, mai magyar könyvek jó hírét! Nem csak azok a jó könyvek, amiket nyomnak a multireklámokban. Mondjátok el mindenkinek, hogy érdemes megnézni ezeket a könyveket is! Mondjátok el, hogy közvetlenül a szerzőtől, vagy ezen az oldalon keresztül kedvezményes áron lehet hozzájutni akár dedikált példányokhoz is! Szerezzük vissza a könyvek adta élményeket! Hisz olvasni jó.” 
 
A virtuális világból a csoport elkezdett nyitni a valós világ felé is. Az Élő Irodalom – Élő Könyv Műhely könyvbemutatókat, szerzői esteket rendez. Most pedig az ország számos városában úgynevezett Élő Irodalom SzerzőPontok nyílnak, ahol a könyvek fizikailag is kézbe vehetők. Magyarországon már 10 ilyen pont várja a könyvbarátokat, s Budapest, Szombathely, Szeged, Fertőd, Nagyrábé, Tiszavasvári után most Nyíregyházán is megnyílik egy SzerzőPont, amely a szabolcsi megyeszékhelyen a Jósa András Múzeumban kap helyet. A nyíregyházi SzerzőPonton helyi és megyebeli szerzők könyvei mellett az ország más területein alkotó szerzők kötetei is megtalálhatók lesznek, a könyvekbe az olvasók belelapozhatnak, s ha egy-egy kiadvány megtetszik nekik, a SzerzőPont segítségével felvehetik a kapcsolatot a kötet szerzőjével, így a bolti árnál olcsóbban juthatnak hozzá a könyvhöz, ráadásul annak dedikált példányához.
 
A nyíregyházi Múzeumi Könyvudvar SzerzőPont 2013. szeptember 13-án pénteken délután 17 órakor nyitja meg kapuját a Jósa András Múzeumban. A SzerzőPont megnyitása alkalmából a múzeumban irodalmi délután várja a látogatókat, amelynek keretében bemutatkozik az Élő Irodalom – Élő Könyv Műhely, és az olvasók számára a jelen lévő szerzők közreműködésével könyvbörzét tartanak. A könyvbörzén nyíregyházi és a megyeszékhely környéki szerzők vesznek részt: Ari Fabbro, Ács Zoltán, Balku László, Balla M. Anna, Ferenczik Adrienne, Kováts Judit, L. Kovács Eszter, Nagy István Attila, Nagy Zsuka, Pataki Erzsébet, Petrusák János , Sepsi Sándor