„TÁNC-TÉR” TÁBOR TEHETSÉGESEKNEK NYÍREGYHÁZÁN

 2013. augusztus 5-10. között rendezik meg Nyíregyházán a „TÁNC-TÉR” Tábort a tehetséges táncosoknak a MATEHETSZ és a VLAMI szervezésében.

 
Országos is ismert és elismert táncosok és koreográfusok szakmai irányításával töltenek el egy hetet tehetséges táncos fiatalok városunkban a Magyar Tehetségsegítő  Szervezetek Szövetsége TÁMOP-3-.4.5-12-2012-0001 azonosító számú „Tehetséghidak Program” című kiemelt projekt pályázatának segítségével. A tematikus táborban – komoly kiválasztást követően – négy táncművészeti ág művelői vesznek részt, akik az ország különböző részeiről érkeznek a helyszínt biztosító Luther Márton Kollégiumba. A néptánc, moderntánc, társastánc valamint a kortárstánc és koreográfus szakirány fiatal művészpalántái dolgoznak a különböző táncos műhelyekben, s vesznek részt – pszichológus segítségével – tehetségazonosítási eljárásban is.
 
Külön érdekessége a tábornak, hogy a táncos képzés mellett a résztvevők betekintést nyernek a társművészetek kulisszatitkaiba is: a képzőművészeti és drámapedagógiai műhelyben a táncon kívül más képességeiket is fejleszthetik a Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola művésztanárainak segítségével!
 
A csapatépítő játékok, vetélkedők, táncházak és zenekari koncertek mellett lazító programként ellátogatnak a Sóstóra is, ahol a Múzeumfalu és az Állatpark meglátogatása után egy kiadós élményfürdőzés is szerepel a programban.
 
A szakmai hét egy különleges projektbemutatóval zárul: a fiatal táncosok a táborban tanult táncanyagokból készült alkotásokat mutatják be augusztus 9-én, pénteken este 19 órakor az evangélikus iskola dísztermében! Az érdekes és látványos bemutató és az azt követő táborzáró buli után másnap a szakmai értékelés sem maradhat el: a Magyar Táncművészeti Főiskola tanszékvezető tanára és a Magyar Állami Népi Együttes tánckarvezetője műhelybeszélgetés keretében értékelik a látottakat és adnak útmutatást a tehetséges táncos palánták további fejlődéséhez.