Pálinkaünnep Nyíregyházán

 

Már csak egy napod van, hogy kiélvezd a  Korzó Bevásárlóközpont melletti szabad területen első alkalommal szervezett Pálinka és Forró Ízek Kavalkádját!
 
 

 

November 15–18-a között hagyományteremtő elgondolással rendezik meg az eseményt, amely a rendezők szándéka szerint a télelő egyik népszerű és hangulatos rendezvénye lesz a Nyírség fővárosában. 
 
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a magyar eredetvédett pálinkák közül három is megtalálható, a szabolcsi almapálinka, a szatmári szilvapálinka, valamint az újfehértói fürtös meggypálinka. Ezeket a nemes párlatokat, valamint további 30 fajta hungaricum pálinkát kívánják bemutatni az ország szinte minden részéből érkező pálinkafőzdék Nyíregyháza belvárosában november 15–18-áig naponta 16–24 óra között. A Pálinka és Forrók Ízek Kavalkádjának mottója: „ízlelgessünk minőségi, gyümölcsből főzött pálinkákat!” E szlogen jegyében 4 napon keresztül 10 kiváló pálinkafőzde minőségi termékeit mutatják be, oly módon, hogy lehetőség szerint egy szép keresztmetszetet kapjanak a pálinkakedvelők Magyarország leghíresebb főzdéinek kínálatából. 
 
Hogy ne csak a pálinkakedvelők érezhessék magukat kitüntetve, az ünnepi kavalkádból nem hiányozhatnak a különböző ízesítésű forralt borok, a különleges finom kávék, teák, a különféle zamatú forró csokik, grogok, puncsok, a forró krémlevesek, valamint a hagyományos szabolcsi, szatmári gasztronómiai ínyencségek sem.