Ön-Rendelkező konferencia Nyíregyházán

2012. október 20. 10 órától az ErőNyerő rendezvénysorozat keretein belül  kerül megrendezésre az ÖN-RENDELKEZŐ Konferencia Nyíregyházán.

 

 
Az egész világon gombamód szaporodnak azok a kezdeményezések, melyek azt szorgalmazzák: ébredjünk fel, vegyük a kezünkbe életünk irányítását. Rendelkezzünk önmagunk saját életünk felett! Hogyan lehetséges ebben az agyonszabályozott világban? Erről kaphatnak információt, hallgathatnak meg személyes tapasztalatokat mindazok, akik ellátogatnak október 20-án a Móricz Zsigmond Megyei és Városi könyvtár 3. emeleti kamara termében megrendezésre kerülő egész napos konferenciára, melynek címe: ÖN-Rendelkező.
A Nyíregyházi Kulturális Kreatívok és az Erőnyerő szervezésében megrendezésre kerülő egész napos programon olyan előadók beszélnek majd egy új gazdaság, egy új társadalom megvalósításának a lehetőségéről, akiknek gyakorlati tapasztalataik vannak az új típusú közösségek létrehozásának módjáról és a működéséről.
 
A konferencián közösen kereshetjük a kiutat  a mai globális függésből, és mindezek következményéből. A globalizáció és a globális pénzrendszer okozta élelmiszer ellátási gondok, energiapazarló társadalom, romló környezeti feltételek, szegénység, és ennek következtében fellépő bűnözés, eladósodás, hitelcsapda alól.
 
Arra találhatjuk meg a választ, hogy ezen tünetekkel szemben miként lehet a saját hatáskörünket megnövelni? Miként lehet a jövőbe vezető utat megálmodni? Keressük azt, hogy mit tehetünk mi azért, hogy megváltozzon a világunk.
 
Az előadók:
Takács Péter a hazai kulturális kreatívok képviselője, szervezetfejlesztő, 
Gesztelyi Nagy Judit a herencsényi közösségi gazdálkodás szervezője,
Szeles Attila Hét község bio gazdája, közösség által támogatott gazdaság vezetője mind gyakorlati megoldásokat mutatnak be a vendégeknek.
Zalatnay László, a helyi kulturális kreatívok egyik képviselője, a közösségi pénzek létjogosultságáról beszél majd, valamint bemutatja azt, hogy Nyíregyházán hogyan is áll ez a folyamat..
 
A rendezvényen lehetőség nyílik mind a vendégelőadókkal, mind a helyi kezdeményezőkkel eszmét cserélni. A vendégek megtudhatják, milyen helyi közösségi kezdeményezések várják, hogy csatlakozzanak hozzájuk. A program folyamán egész nap büfével fogadja a szervező csapat a látogatókat.
A könyvtár jóvoltából lesz gyerekfoglalkoztató is, így akár egész családok is együtt tölthetik a szombati napot egy élhetőbb jövőt tervezgetve. A rendezvény Waldorf Egyesület ERŐNYERŐ pályázati projekt második rendezvénye lesz.
 
A rendezvényen való részvétel díjtalan.
Részletek: www.eronyero.hu és A rendezvényre regisztrálni a http://www.facebook.com/nyiregyhazipenz oldalon lehet.