Javában dolgoznak a közfoglalkoztatottak a NYÍRERDŐ-nél

 Jól halad a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. kilenc erdészetében az országos erdőművelési közfoglalkoztatási program. A február elején kezdődött, 10,5 hónapos program keretében az erdészeti társaság átlagosan 694 közmunkás foglalkoztatását vállalta.

 

A közfoglalkoztatottak eddig több mint 480 hektár ártéri területen végeztek erdőgazdálkodási munkát, és mintegy 50 hektáron vágástakarításokban dolgoztak. Az összesítéseink szerint 436 ezer órát töltöttek parlagfű és más gyomnövények irtásával, nagyjából negyedennyi időt fordítottak természeti károkat szenvedett erdőterületek rehabilitációjára, valamint kb. 26 ezer órát kommunális hulladék és szennyeződés összegyűjtésére, elszállítására. Több mint 100 ezer folyóméter erdészeti feltáró út-, valamint 16 ezer folyóméter erdészeti sétaút, turistaút, tanösvény karbantartását végezték már el. Ezen túl meghaladja a 27 ezer órát a közjóléti eszközök (padok, kerítések) felújítására, az 5 ezer órát pedig a tűzpászták készítésére s egyéb tűzvédelmi feladatok ellátására fordított idő – vont mérleget az eddigi eredményekről Szalacsi Árpád vezérigazgató.
 
Emlékeztetett arra, hogy a december közepéig tartó program teljes költsége meghaladja a 808 millió forintot, a Belügyminisztériumtól származó támogatást az erdőgazdaság 23 millió forint önrésze egészíti ki. A támogatás munka- és védőruhára, munkába járásra, munkásszállításra, munka alkalmassági vizsgálatra, szervezési költségekre, valamint a program szempontjából nélkülözhetetlen kis és nagy értékű tárgyi eszközök beszerzésére használható fel.