Szívességbank indul!

A nyíregyházi Nyírségi Nőket Segítő Egyesület a Kalamáris Egyesülettel együttműködve a családi értékeket támogató projektjében („Családi erőforrás központ Nyíregyházán” TÁMOP 5.5.1 B-11/2-2011-0066) önkéntes tevékenységre épülő Szívességbankot indít.

 

A Szívességbankban mindenki betétként elhelyezheti azon képességét, tevékenységét (pl.: bevásárlás, korrepetálás, gyermekfelügyelet, kerti munka, apróbb javítási munkálatok, stb.) amellyel segíteni tud másokon, kamatként pedig másoktól kaphat segítséget, olyat, amely számára szükséges.
 
Az önkéntes tevékenységek jelen esetben a családok életéhez kötődnek elsősorban, azaz a különböző generáció képviselői változatos tevékenységi területen adhatnak önkéntes támogatást, segítségnyújtást egymásnak.
 
A”szívesség bankár”, vagyis az önkéntes tevékenység koordinátora, a Kalamáris Egyesület begyűjti a kínálatot és a keresletet, és a szükséglet és az igény szintjén párosítja ezeket.
 
A Kalamáris Egyesület vállalja az önkéntességhez kapcsolódó felkészítéseket és adminisztrációt (nyilvántartás, jelenléti ív vezetése).
 
A Szívességbank adatbázisának feltöltéséhez azonban elsősorban szükségünk van azokra az önkéntesekre, akik vállalják, hogy elsőként nyújtják önkéntes segítségüket.
 
Nevük, elérhetőségük, felajánlott önkéntes munkájuk képezik majd Szívességbankunk első „betéteit”. Természetesen várjuk azt is, hogy milyen önkéntes tevékenységet venne szívesen az önkéntességet felajánló. Ha jelen pillanatban nincs ilyen, ez sem probléma. A későbbiekben felmerülő kérésekre reményeink szerint már bővebb adatbázisban tudnak segítséget találni.
(A Szívességbankban csak önkéntes tevékenységeket lehet adni és kérni!)
 
 
Ha további kérdése lenne, kérem, hívjon, írjon:
 
Üdvözlettel és köszönettel: Groska Éva szakmai munkatárs
20/277-2662, 30/777-9065, kalamarinfo@gmail.com,