„Így lesz kerek a világ!” - Vidám játékok a Vidor Fesztiválon

 Értékes nyereményeket kínáló vidám játékkal mutatja be a nyíregyházi természetvédelmi területeket az „Így lesz kerek a világ!” kampány a Vidor Fesztivál keretében.

 

 
 
Újra a jókedvé, a játékoké, és hozzájuk kapcsoltan a helyi természeti értékeké a főszerep, ugyanis augusztus 24-31. között a vidámság és derű országos seregszemléjén lehet több száz természetes alapanyagú és környezetbarát ajándéktárgy közül választani azoknak, akik helyesen töltenek ki egy játékos szemléletformáló totót Nyíregyháza legnagyobb kulturális rendezvényén. 
 
 
 
Kampányunkban a természet és az ember kapcsolatán van a hangsúly, azt kívánjuk bemutatni, hogy miért érdemes megőrizni az olyan helyi természeti területeket, mint például a méltán híres, az Európai Unió Natura 2000 természetvédelmi hálózatába is tartozó Sóstó-erdő, vagy éppen az Igrice mocsár és az Oláh-rét természetvédelmi területek - ismertette a nyíregyházi Vidor Fesztiválon való megjelenés lényegét Lukács Attila projektvezető. 
 
 
 
A kampány rámutat, hogy környezetbarátabb módon élhetünk, ha szabadidőnket a helyi természeti környezetben töltjük, ha a szabadidő eltöltés és közlekedés környezetbarát módjait választjuk, ha helyi természeti területekről származó vegyszermentes termékeket és természetes anyagokat vásárolunk és használunk. A sok érdekes és tartalmas információ mellett a várható nyeremények is igazán vonzóak, hiszen a fesztivál végén főnyereményként kerékpárt, nagy értékű ajándékcsomagot, öko-társasjátékot és könyvet sorsolnak ki a játékos totót helyesen kitöltők közt. 
 
 
 
A vidámság fesztiváljáról lemaradók is gazdagodhatnak azonban ismerettel és játékkal, hiszen a kampány honlapján (http://igyleszkerekavilag.hu/) nyitva áll a lehetőség az ismeretek megszerzésére és egy interaktív nyereményjátékra is.