Május 4-én kezdődik Nyíregyháza Tavaszi Borünnepe

Nyíregyháza tavaszi borünnepe, a II. Nyíregyházi Borozó május 4-5-6-án nyílik a Korzó Üzletház melletti szabad területen, ahol naponta 15-24 óra között ismét nagyon finom nedűket lehet kóstolni.

 

 

A szervezők meghívását elfogadta a Bodvin, Orosz Gábor, a Bock Pincészet, a Bakkhosz, a Hétszőlő, a Demeter Pincészet, a Bolyki Szőlőbirtok, a Szent-Gaál Pincészet, a Tokajicum, a Royal-Tokaji Borászat, a Bibók Pincészet - Borhordó, a Corvin Borház, a Rai-Vini, a Gelléri Pince, a Daróci Pince, az Erdélyi Fejedelmek Borai és a Vino D'Oro. Az előzetesek alapján közel 200 fajta minőségi bor közül választhatnak a Borozóra kilátogatók. A borkóstolás kóstolójegyek alapján történik, a szervezők ezúttal is készítenek látogatójegyeket is, amely tartalmazza a világhírű pohármanufaktúra, a Stölzle 250 ml-es prémium kristályüveg kóstolópoharát és 4 db kóstolójegyet is. 
 
Az ízlelgetés mellett gasztronómiai bemutatók is lesznek, valamint hasonlóan az elmúlt évhez, két exkluzív borkóstoló tartanak a Hotel Korona dísztermében. Az egyiket május 4-én 17.30 órától Krenner Csaba, a Bock Borászat sommelier-kereskedelmi vezetője tartja A Nagy Cabernet Franc-ok Villányban, a másikat május 5-én 17 órától Áts Károly A Royal-Tokaji remekművei címmel, amelyhez a belépőjegyeket a Borozó információs pavilonjában, vagy kezdés előtt a helyszínen lehet megvásárolni. 
 
 
Bővebb információ a www.nyhborozo.hu honlapon található.