Már Nyíregyháza kézilabdázói is fényágyban gyógyulnak!

A fizikai és szellemi teljesítőképesség fokozása, gyorsabb felépülés a sportsérülésekből, regenerálódás és természetesen az egészség megőrzése áll a középpontjában annak az együttműködésnek, amelyet a magyarországi Sensolite Gyógycentrumhálózatot üzemeltető Polárium Kft., valamint a Nyíregyházi Kézilabda Sport Klub, az NYKSK-Nyírkomplett kötött, február 28-án. 

 

A város kézilabda csapata első ízben 1990-ben jutott fel az első osztályba, ahol két hangos sikert ért el – ekkor egyébként a nemzetközi kupákban is elindulhatott az együttes.
 
A sportág szeretetét jelzi, hogy az ország egyik legnagyobb sportcsarnokában, a Bujtosiban mért nézőcsúcsokat épp a kézilabda meccsek hozták, hiszen a Veszprém, valamint a svéd válogatott elleni összecsapáson szurkoltak a legtöbben.  
 
      Ezt a figyelmet és szimpátiát szeretné meghálálni az NYKSK-Nyírkomplett. E célt szolgálja többek között az is, hogy szisztematikus csapatépítés kezdődött a klubban, ennek szellemében elsősorban nyíregyházi kötődésű játékosokat hívnak majd a csapatba.
 
Miközben az idei bajnokságban a szakma és a nézők a biztos bent maradásban reménykedtek, az együttes az elmúlt hétvégén már az egyik bajnokesélyes csapatot, a Békés együttesét is legyőzte hazai környezetben, és immár az első hat közé kerülés sem tűnik lehetetlen küldetésnek.
 
           Egy jó csapatnak profi hátérre van szüksége. Az élsportban pedig ma már alapkövetelmény, hogy a játékosok minél jobb fizikai állapotban versenyezzenek. Ebben segíti a csapatot Fenyő Márta biofizikus találmánya, a teljes testfelületen alkalmazott polarizáltfény-terápia, a Sensolite.
 
A polarizáltfény-terápia sokoldalú egészségmegőrző és tudományos kutatásokkal alátámasztott eljárás, több évtizedes múltra tekint vissza, világszerte elterjedt és népszerű kiegészítő gyógymód. A tudományos és fejlesztő munka eredményeképpen mára képesek vagyunk a teljes emberi testfelületet polarizált fénnyel kezelni.  
 
     A SENSOLITE orvostechnikai eszköz, a teljes testfelület megvilágítására alkalmas polarizáltfény-terápiás ágy.
 
A terápia két fő klinikai hatása az általános szöveti regeneráció és az immunrendszerre gyakorolt modulációs és regenerációs hatás. Ennek megfelelően megelőzés és gyógyítás terén egyaránt alkalmazható a fénykezelés.  
 
A teljes test polarizáltfény-terápia alapszintű biológiai változásokat létrehozó hatásai miatt széles indikációs területen mutat előnyöket.  
 
A felhasználás négy jellemző csoportba osztható:
 
egészségmegőrzés, fizikai, szellemi teljesítményfokozás,
akut kórképek gyógyulásának elősegítése,
krónikus betegségek állapotjavítása, tünetmentesítése,
a rehabilitáció könnyebbé tétele, meggyorsítása.
 
   Magyarországon 20 Gyógycentrumban több, mint 20 000 ember tapasztalta meg a kúraszerűen alkalmazott terápia hatásait. A 20 perces kezelések egyaránt hatékonynak bizonyultak fizikai és szellemi teljesítőképesség fokozásában, sportsérülések jelentősen gyorsabb gyógyulásában, a szervezetben zajló gyulladásos folyamatok visszaszorításában, gyermekek felső légúti megbetegedéseinek megelőzésében és gyógyításában, allergiás tünetek enyhítésében, valamint reumatikus- és ízületi fájdalmak csökkentésében.  
 
   Hazánkban egyre több élsportoló jár rendszeresen a Gyógycentrumokba regenerálódni és gyógyulni: a háromszoros olimpiai bajnok Férfi Vízilabda-válogatotton túl, olimpiai bajnok kajak-kenusaink, a nemzeti bajnokságban játszó futballisták, jégkorong válogatottunk tagjai, kosárlabdázók, és kézilabdázók is letették már voksukat a Sensolite mellett.
 
   Bízunk abban, hogy a most megkötött megállapodás szép sikerekhez segíti a nyíregyházi kézilabda csapatot, és természetesen abban is, hogy eredményes sportolóink révén mind több ember ismeri meg a polarizáltfény-terápiában rejlő lehetőségeket, segítve őket a gyógyulásban, egészségük megőrzésében, az ország északkeleti régiójában is.