A „Foltvarrók” még mindig „foltoznak”!

A „Foltvarrók” még mindig „foltoznak”!Egy év kihagyás után ismét pactchwork „Álomfolt” címmel kiállítás nyílt november 18-án 15.30-kor (pénteken) a Nyirbáló Foltvarró Egyesület tagjainak munkáiból a nyíregyházi Váci Mihály Kulturális és Gyermekcentrum aulájában. A kiállítást Bohács József a Gyermekcentrum Igazgatója nyitotta meg.

Az egyesület tíz éve alakult és a működésük alatt ez már a nyolcadik kiállítás. A tagok egy év alatt elkészített új munkái kerülnek most is a kiállító falakra, tárlókra. Munkáik között láthatunk takarót, falvédőt, kisebb-nagyobb képecskéket, babákat, állatfigurákat, dísz és használati tárgyakat.

 

Közös bennük, hogy mind textilből készülnek és minden egyes darabnak lelke van az alkotója által, ami meg is látszik a kész termékeken.


A „Foltvarrók” még mindig „foltoznak”!Ők azt mondják magukról, hogy a „foltvarró” akkor is alkot, amikor szomorú, amikor boldog, ha fáradt és ha tele van energiával. Hiszen a termékeiken ott „látszik” az alkotók egyénisége, személyisége, hangulata. Mindenkinél más a szín, a forma, mindenki más sorrendezettséggel rendszerezi egymás mellé a kiállító falra az anyagait. Ettől lesz egyedi, utánozhatatlan sokszor megismételhetetlen egy-egy darab. Van olyan, hogy hasonló, de ritkán fordul elő, hogy pont ugyanolyan. A régi szólással „élve”, ahány ház annyi szokás, s ahány „foltvarró” annyiféle takaró, falvédő, képecske, táska, baba, dísz és használati tárgy.


A „Foltvarrók” még mindig „foltoznak”!A „foltvarrók” folyamatosan „tanulnak”, „varrástudásukban” sokat fejlődnek, ezért is az ez évi kiállítás is más lesz mint a legutóbbi.


Aki ellátogat és megnézi ezt a kiállítást, az jól fogja érezni magát, mert az anyagok színesen hangulatosak, lelket is melengető, szemet is gyönyörködtető alkotások.
A kiállítás december 09-ig megtekinthető.

 

Hajzer Andrea

 

[bg|_Cikkek/2011/2011_11/Cikkek/Foltvarrok__|3|176|random|#FFFFFF]