„Milleniumi generáció 2011”

Mustárház A Mustárház Ifjúsági Információs és Tanácsadó  Iroda meghívott előadóként vett részt a „Milleniumi Generáció 2011”  című ifjúságügyi műhelykonferencián, Székesfehérváron. A programon megyei jogú városok ifjúsági referensei, ifjúságügyi koordinátorai és ifjúságügyben érintett döntéshozói vettek részt. 

 A nyíregyházi Mustárház Ifjúsági és Információs Tanácsadó Iroda előadásának központi témája az önkormányzati ifjúsági feladatok civil szervezethez történő kihelyezése volt. A Mustárház és Nyíregyháza Város Önkormányzatának kapcsolata e tekintetben példaértékűnek számít, bizonyítva, hogy nagyon sikeres lehet az együttműködés az önkormányzatok és civil szervezet között. Az előadáson szó esett az ifjúsági feladatok ellátásának gyakorlati kérdéseiről, a nemzetközi kapcsolatok koordinálásáról, a pályázásról és az ifjúsági programok finanszírozásáról is.

 

Az előadás sikerét bizonyítja az az érdeklődés, mely a Mustárházat övezte: ifjúsági referensek, polgármesterek és ifjúsági szakemberek érdeklődtek a tevékenység iránt, valamint a következő hónapokban hatvanfős delegáció érkezik Észak-Dunántúlról városunkba, hogy tanulmányozzák a nyíregyházi jó gyakorlatot. A program második részében az előadásokat szekciómunka követte, ahol többször szóba került a nyíregyházi példa követendő mintaként.