Hármas Határ Ifjúsági Szabadegyetem Beregszászon

MustárházNyíregyháza, Kassa és Beregszász városának közös rendezésében nyitja kapuit a Hármas Határ Ifjúsági Szabadegyetem Beregszászon, 2011. augusztus 03-án. A háromnapos szabadegyetemen nyíregyházi, kassai és beregszászi érdeklődők vesznek részt.

A találkozó  célja az ifjúságügy, az ifjúságpolitikai intézkedések tanulmányozása Ukrajna, Magyarország és Szlovákia vonatkozásában, a fiatalokat érintő aktuális problémák feltárása, ezzel kapcsolatban felmerülő kérdések megvitatása.

A könnyűzenei koncertekkel egybekötött szabadegyetemen a kötetlen beszélgetéseké  és az egymást megismerni segítő játékoké a főszerep. Ezek mellett a jelentkezők természetesen részt vehetnek a szakmai programokon, a gondolatébresztő előadásokon és az azokat követő szekcióüléseken. A beregszászi nyári egyetemen a részvétel a regisztrált jelentkezők számára ingyenes, az utazás, szállás és étkezés költségeit a Határmenti Együttműködések Program támogatja.

A nyári egyetem létrehozásában három partnerszervezet működött közre: Nyíregyházáról a Mustárház Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda, Beregszászról a Kárpátaljai Fejlesztési Társaság és Kassáról a Kikelet Ifjúsági Egyesület.